Els 5 millors remeis casolans per deixar la tapisseria del sofà ben neta!

Tots els trucs per deixar-lo com nou!

Com netejar la tapisseria del sofà

Com netejar la tapisseria del sofà / @ topntp26

Netejar la tapisseria del sofà pot ser una tasca feixuga per la seva complexitat a l'hora de no fer-lo malbé. La tapisseria és molt delicada i utilitzar un producte erroni pot fer que se'ns faci malbé. Recordem que el sofà és un article de la llar utilitzat per a tots i que quedi tacat o estigui fet malbé, no queda gaire bé. Així doncs, us deixem els millors consells i trucs per netejar-lo i que quedi com nou.

Consells previs a la neteja

  • No facis servir la solució en tot el sofà, sense abans haver fet una prova en una petita zona d'aquest. A més, es recomana que la part on provis la solució sigui una part que no sigui molt visible, perquè en el cas que surti malament, no es vegi.
  • Mantenir una neteja regular dels articles de la nostra llar, farà que, tots, durin molt més temps. Així doncs, la nostra petita inversió s'acabarà convertint en una gran inversió per la vida útil dels nostres articles, electrodomèstics i materials de la llar.
  • Utilitzar una funda protectora o aspirar setmanalment el nostre sofà, també ens pot servir per mantenir-lo en perfectes condicions: eliminant brutícia, taques, pols i al·lèrgens.

Els trucs casolans per netejar la tapisseria del sofà

  • Crea una barreja de bicarbonat de sodi, aigua tèbia i vinagre. Després aplica-la sobre la tapisseria amb un drap i fes moviments circulars. Deixa que s'assequi i llest!
  • Fes una barreja amb suc de llimona i sal. Aplica-ho sobre les taques i deixa actuar. Hem d'esperar que s'assequi. Després, ja podràs retirar les restes amb un drap.
  • Agafa aigua oxigenada i barreja-la amb aigua. Aplica sobre les taques i deixa que actuï durant uns minuts. Finalment, utilitza un drap humit per acabar amb les restes.
  • Quan les taques són molt difícils d'eliminar, hem de recórrer a l'amoníac. És important seguir els passos per no fer malbé la tapisseria. Barreja amoníac amb aigua tèbia. Aplica la solució amb una esponja. Passa un drap humit per eliminar la brutícia.
Passar l'aspiradora abans de la solució és ideal per aconseguir una tapisseria neta

Passar l'aspiradora abans de la solució és ideal per aconseguir una tapisseria neta / @ senivpetro

El truc estrella

Barreja mig got d'aigua en un got petit amb alcohol, posa-hi suc de llimona i una cullerada de sabó per plats. Ja tens la barreja, ara posa-la dins un polvoritzador i la teva tapisseria quedarà com nova.

Pas a pas

  1. Abans d'aplicar la solució, aspira o raspalla el sofà 
  2. Aplica la barreja del polvoritzador sobre les taques
  3. Utilitza vapor després de l'aplicació del polvoritzador, però amb compte! Si vaporitzes massa a prop o amb massa pressió, pots cremar la tapisseria.
  4. Passa un raspall de dents amb truges suaus sobre les taques
  5. Acaba amb un drap net per eliminar els residus que puguin quedar