Els millors trucs per eliminar les taques de sang de la roba

Descobreix què fer si t'acabes de tacar o si la taca fa dies que és a la roba

Com treure les taques de sang de la roba

Com treure les taques de sang de la roba / @ DCStudio

Les taques de sang són de les més temudes, perquè si s'assequen, treure-les pot ser molt difícil. Quan la peça de roba és blanca, una estratègia molt bona i recurrent és utilitzar un rajolí de lleixiu i deixar-ho uns minuts en un cubell amb aigua. És important controlar-ho i no deixar la roba massa estona perquè la lleixiu pot trencar la peça. A continuació, la peça s'ha d'esbandir i posar-la a la rentadora immediatament, però si la roba és de color, no tenim lleixiu o la rentadora no està a prop?

Aquest tipus de taques es poden produir per una caiguda, la menstruació o com a maquillatge amb sang falsa, entre altres. A més, al ser de color vermell crida molt l'atenció i són més difícils de treure. 

Passos per treure les taques de sang en el moment

  1. Passa aigua freda i sabó immediatament
  2. Posa la peça de roba a la rentadora

Si les taques de sang no són fresques i porten uns dies o setmanes incrustades en la roba, aquí el procés de neteja canvia, ja que, ara sí que serà molt més difícil poder retirar aquestes maleïdes taques.

Passos a seguir:

1. Posar aigua oxigenada a la taca per blanquejar-la, però compte! Abans de fer aquest procés, prova-ho en una part molt petita i discreta de la peça perquè en algunes ocasions, la peça es pot arribar a fer malbé. En cas que la roba sigui d'un material delicat, pots dissoldre l'aigua oxigenada amb aigua freda abans d'aplicar-ho a la peça de roba.

2. Deixa actuar el producte durant 2 minuts 

Treure les taques de sang

Treure les taques de sang / freepik

3. Posa la peça de roba en un cubell amb aigua freda durant 10 minuts, però sense fregar la taca

4. Agafa sabó neutre o de coco i un raspall per roba i frega la taca, fins a eliminar tot el que et sigui possible. A continuació, posa la roba a la rentadora, però amb un programa amb aigua freda.