Aquestes són les malalties que el gingebre ajuda a combatre

El gingebre és una arrel que té múltiples beneficis per a la nostra salut

El gingebre ha estat àmpliament utilitzat com a condiment i espècia en diferents societats.

El gingebre ha estat àmpliament utilitzat com a condiment i espècia en diferents societats. / jcomp

El gingebre, una arrel amb una història rica i versàtil, ha estat apreciat al llarg dels segles per les seves propietats medicinals i culinàries. Des de temps antics, aquesta planta ha estat un element bàsic en la medicina tradicional de diverses cultures a causa dels seus beneficis per a la salut. El seu sabor distintiu i les seves propietats curatives el converteixen en un ingredient inavaluable en la prevenció i tractament de diverses malalties.

Originari d'Àsia, el gingebre (Zingiber officinale) ha estat utilitzat durant mil·lennis en la medicina aiurvèdica, xinesa i fins i tot en l'antiga Grècia i Roma. Es valora per les seves propietats antiinflamatòries, antioxidants, digestives i antibacterianes. A més, el seu sabor únic l'ha convertit en un component essencial en la cuina de moltes cultures, des de plats picants fins a infusions reconfortants.

Aquesta arrel conté una varietat de compostos bioactius, com gingerol, shogaol i zingerona, responsables de les seves propietats curatives. Ja sigui consumit fresc, sec, en pols, com a te o fins i tot en olis essencials, el gingebre ofereix una àmplia gamma de beneficis per a la salut.

Entre els beneficis més destacats del gingebre es troben la seva capacitat per a alleujar les nàusees i millorar la digestió. Nombrosos estudis han demostrat la seva eficàcia per reduir les nàusees relacionades amb l'embaràs, la quimioteràpia i la cirurgia. A més, la seva acció antiinflamatòria ho fa útil per a alleujar dolors musculars i articulars.

La capacitat del gingebre per millorar la circulació sanguínia i reduir el colesterol el converteix en un aliat per a la salut cardiovascular. Així mateix, el seu potencial per enfortir el sistema immunitari l'ha convertit en un recurs valuós per a combatre refredats i la grip.

El principal avantatge del gingebre enfront d'altres productes, segons explica Josep Allue, vocal de Plantes Medicinals del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona és que el consum d'aquesta arrel amb finalitats medicinals no causa somnolència.

Malalties cardiovasculars

Els compostos antioxidants presents en el gingebre ajuden a reduir el risc de malalties del cor en millorar la circulació i disminuir el colesterol. Estudis han suggerit que el consum regular de gingebre pot contribuir a la prevenció de malalties cardiovasculars.

Problemes digestius

El gingebre és conegut per la seva capacitat per alleujar malestars estomacals. Ajuda en la digestió en estimular la secreció d'enzims digestius i reduir la inflamació intestinal, prevenint així problemes com la síndrome de l'intestí irritable i la indigestió.

Nàusees i marejos

Des del mareig per moviment fins a les nàusees per quimioteràpia, el gingebre ha demostrat ser eficaç en la reducció d'aquests símptomes. El seu impacte positiu en el sistema gastrointestinal ajuda a controlar les sensacions de malestar.