Vols saber com arreglar la llargada de la cortina sense desmuntar-la?

Et deixem el millor truc: només necessitaràs dos materials 

A més, et deixem algun consell dels experts per escollir les millors cortines

Arregla les cortines amb aquest senzill truc

Arregla les cortines amb aquest senzill truc / @ topntp26

V. M.

Tenir la casa en perfectes condicions comença per una bona neteja i estètica. L'aparença de les estances és primordial i les cortines hi fan molt. Depenent de l'habitació o el caire que vulguem donar, en necessitarem unes o altres, amb tocs més tradicionals o moderns. Però, què passa amb la mida de les cortines? Sovint solen ser més llargues i arrosseguen per terra. Què hem de fer, doncs? T'ho expliquem més a baix.

El procés no és llarg, però sí una mica tediós: treure la barra, ficar cada volandera una per una, assegurar-te que queda ben repartida i, l'últim i més important, comprovar si finalment arrossega. Si bé, referent a la longitud de les cortines és més una qüestió de gust, però la veritat és que deixar un tros massa llarg penjant, només ens entorpirà.

La solució més clàssica és utilitzar el metro, les tisores, l'agulla i el fil. Però aquesta tasca t'està obligant a tornar a desmuntar-la i a apanyar-la amb compte per no tallar massa -o massa poc-. Per això, aquí et deixem una solució molt ràpida que pots dur a terme al moment i sense baixar les cortines.

El truc de la planxa de cabell per arreglar la llargada de la cortina

El truc de la planxa de cabell per arreglar la llargada de la cortina / @ mrsiraphol

L'únic que necessites són dos materials: una cinta termo adhesiva i una planxa per als cabells. Abans de res, mesura la distància en la qual vols col·locar la cinta per no passar-te i assegura't de no col·locar-la torta per no generar desnivells. Després, passa la planxa dels cabells uns segons per cada tram per fixar-la amb força.

Una solució a l'instant

L'estil de les cortines és tota una qüestió de gustos, encara que cadascuna d'elles té els seus avantatges. Molts experts en la decoració, per exemple, recomanen comptar amb un tèxtil de colors clars, de manera que absorbeixin la llum i donin brillantor a l'estança, fàcilment.

D'altra banda, a l'hivern cal tenir en compte que un teixit fi no ens farà cap favor. Les cortines en aquesta època de l'any també prenen un rol fonamental per a l'aïllament de les estances. Un parell gruixut o una doble capa podria ajudar-nos a frenar els corrents gèlids i mantenir els calents dins de casa.

També, com més curta sigui la cortina, més entrarà el fred a l'estada, així que has de mesurar bé com retallaràs cada tram. El seu fort és que quedi arran de terra.