Així has de purgar els radiadors per evitar les humitats a casa

No descuidis i purga els teus radiadors si escoltes sorolls d'aigua que goteja

Així has de purgar els radiadors per evitar les humitats a casa

Així has de purgar els radiadors per evitar les humitats a casa / CC0

Amb l'arribada de l'hivern, cal fer diverses tasques a casa nostra per evitar que apareguin humitats i altres desperfectes que provoquin un autèntic caos en els mesos de més fred. Una d'aquestes accions és purgar els radiadors, és a dir, eliminar les bombolles d'aire que s'acumulen amb el pas del temps a les canonades d'aquests aparells i que poden impedir-ne el funcionament correcte.

El primer pas que has d'efectuar és escoltar atentament si es produeixen gotejos a l'interior dels radiadors: si és així, potser necessiteu purgar el radiador. També si la part superior està una mica més freda que la inferior. És llavors quan comença el procés de purgar, el qual s'ha de fer sempre amb la calefacció apagada atès que quan el radiador està apagat, l'aire s'acumula al capdamunt.

A més, és recomanable començar pel radiador més proper a la caldera, cosa molt complicada de saber si tens calefacció central. En tot cas, col·loqueu un recipient sota la clau per col·locar l'aigua que sortirà del purgat, i gireu la vàlvula amb l'ajuda d'un tornavís. Extreu tot el líquid fins que aquest surti amb un raig fluid i uniforme.