La ressonància magnètica multiparamètrica és clau en el diagnòstic del càncer de pròstata

És el segon càncer més comú entre els homes, i la seva incidència segueix en augment, la qual cosa subratlla la importància de la detecció precoç i el tractament oportú

La ressonància permet detectar un 90% dels càncers més agressius.

La ressonància permet detectar un 90% dels càncers més agressius. / Centre Mèdic Alomar

DdG

El càncer, una de les malalties més creixent de la nostra era, ha trobat en la ressonància magnètica (RM) una aliada indispensable en el seu diagnòstic i tractament. La RM no és invasiva per al pacient i aporta precisió al diagnòstic i tractament del càncer, destacant els seus beneficis en diverses àrees oncològiques.

Aquesta tècnica d’imatge proporciona informació clau sobre la ubicació, grandària, extensió i característiques dels tumors, permetent als metges realitzar un diagnòstic precís i planificar el tractament més adequat per a cada pacient.

Diagnòstic Precís

Respecte al càncer de pròstata, la Ressonància Magnètica Multiparamètrica (RMM) permet detectar més del 90% dels càncers més agressius. És una tècnica d’imatge avançada que combina diferents seqüències per a avaluar diferents aspectes del teixit prostàtic. Aquestes seqüències permeten als radiòlegs detectar lesions sospitoses i determinar el seu grau d’agressivitat amb una alta precisió.

La detecció és clau per a la supervivència del pacient.

La detecció és clau per a la supervivència del pacient. / Centre Mèdic Alomar

S’estima que un de cada quatre homes amb sospita de càncer de pròstata, podria evitar realitzar-se una biòpsia si es realitza prèviament una RMM amb un equip 3 Tesles.

L’alta tecnologia dels equips 3 Tesles permet obtenir imatges molt precises i amb gran detall, sense distorsions donades per la respiració o per moviments del pacient i, a més, és apta per a pacients amb claustrofòbia o amb gran volum corporal, ja que té més amplitud, un factor fins ara més limitat en les Ressonàncies Magnètiques 1.5 Tesles, un altre tipus d’equips, també altament capacitats, i amb enorme fiabilitat i rapidesa per al diagnòstic de múltiples patologies com les musculo-esquelètiques, o dels camps d’oncologia i la neurociència.

La RMM també exerceix un paper important en la guia de procediments invasius, com les biòpsies i les cirurgies. A l’identificar amb precisió la ubicació i extensió del tumor, la RMM permet als metges dirigir les biòpsies cap a àrees específiques, augmentant la probabilitat d’obtenir mostres de teixit representatives i reduint al mínim el risc de biòpsies errònies, millorant de manera significativa el tractament a seguir dels pacients.

A més, en el cas de cirurgies oncològiques, com per exemple la Cirurgia Robòtica da Vinci, la informació proporcionada per la RMM ajuda als cirurgians a planificar la intervenció de manera més precisa, evitant la lesió en teixits sans i així facilitar una ràpida recuperació del pacient.

També, per al càncer de mama, l’ús de la ressonància magnètica 3 Tesles suposa diagnosticar lesions que no es poden apreciar en una mamografia i per tant augmenta sensiblement el diagnòstic precoç. Igualment, és especialment útil en lesions més petites com un trencament de menisc o en trastorns neurològics com el Tremolor Essencial.

El centre disposa de la tecnologia necessària per a molts tractaments.

El centre disposa de la tecnologia necessària per a molts tractaments. / Centre Mèdic Alomar

Des del diagnòstic inicial fins al seguiment a llarg termini, la RMM aporta precisió i seguretat en totes les etapes del procés oncològic, millorant així la qualitat de vida i els resultats per als pacients amb càncer.

Pioners en tècniques i tecnologia

El Grup Alomar disposa de 6 centres mèdics a la província de Girona (Banyoles, Blanes, Girona, Lloret de Mar, Olot i Palamós) dotats amb equips d’alta resolució, per diagnòstics d’alta precisió per pròstata, mama, tumors i altres patologies de tot el cos.

Recolzats per l’experiència en el diagnòstic per la imatge, amb més de 30 anys i 29 centres oberts per tota Catalunya i Balears, el Grup Alomar també és capdavanter en l’aposta dels tractaments mèdics més avançats com: la cirurgia robòtica da Vinci, la Biòpsia de pròstata per fusió d’imatges, la Medicina Nuclear o Resofus (Tractament per al tremolor essencial i el tremolor de Parkinson mitjançant ultrasons focalitzat), entre altres.

El Grup Alomar està compromès en assegurar que tots els seus pacients tinguin l’oportunitat de prevenir, detectar, tractar i sobreviure al càncer.