Coneixes la Dracaena marginata?

Aquesta planta és ideal per a interiors

El seu manteniment és mínim: t'expliquem com fer-ho!

Descobreix les cures que necessita la Dracaena marginata

Descobreix les cures que necessita la Dracaena marginata / freepik

Mati Sirvent

Tens ganes de donar un toc diferent, a la teva llar, però no se t'acut res. No et preocupis, avui et portem la solució. Una Dracaena marginata. Aquesta planta també és coneguda com a dracena de Madagascar. Aquesta planta no requereix un gran manteniment. Segur que l'has vist en moltes cases, és una magnífica planta ornamental amb fulles llargues i primes. T'expliquem més detalls sobre ella i com has de cuidar-la.

Què és la Dracaena marginata?

La Dracaena marginata és una planta interior de la família de les Asparagaceae, originària de Madagascar. És coneguda per les seves fulles verdes fosques amb vores vermelloses, que creixen en forma de roseta a la part superior de tiges llenyoses i verticals. Aquesta planta pot assolir diversos metres d'alçada al seu hàbitat natural, però en interiors sol mantenir-se més continguda.

Com cuidar la Dracaena marginata

Reg

La Dracaena marginata requereix un reg moderat. És important deixar que la part superior del terra s'assequi entre regs per evitar l'excés d'aigua, el qual pot provocar que es podreixin les arrels. En general, cal regar-la cada 1 o 2 setmanes, depenent de la humitat de l'ambient.

Llum

A aquesta planta li va bé la llum moderada, però cal evitar la llum solar directa, que pot cremar les fulles. Una ubicació ideal és a prop d'una finestra que rebi llum filtrada o indirecta.

Aprèn a cuidar correctament la dracena de Madagascar

Aprèn a cuidar correctament la dracena de Madagascar / EyeEm

Temperatura i humitat

Prefereix temperatures entre 18-24 °C (65-75 °F). No els va bé els corrents d'aire fred o canvis extrems de temperatura. Tot i que tolera la baixa humitat, es beneficia d'una humitat moderada. Considera ruixar les fulles ocasionalment o fer servir un humidificador si l'aire a casa teva és particularment sec.

Abonament

Fertilitza la Dracaena marginata cada dos mesos durant la primavera i l'estiu amb fertilitzant equilibrat per a plantes d'interior. Durant la tardor i l'hivern redueix la fertilització, ja que el creixement de la planta disminueix.

Millors ubicacions a casa per a aquesta planta

Ubicació

Tria un lloc dins de la casa que rebi força llum natural, però no directa, com prop d'una finestra orientada al nord o en una habitació amb cortines translúcides. Evita col·locar-la en zones on les temperatures canviïn bruscament, com a prop de radiadors o aires condicionats.

Resistència

La Dracaena marginata és força resistent com a planta d'interior. Tolera cert grau de negligència, com a períodes ocasionals de sequera i baixa humitat. Tot i això, és sensible a l'acumulació de fluorur, que pot causar el cremat de les puntes de les fulles. Fes servir aigua filtrada si la teva aigua de l'aixeta té un alt contingut de fluorur.

La Dracaena marginata és una excel·lent opció si busques una planta interior que sigui tant decorativa com fàcil de mantenir. Amb les cures apropiades, aquesta bonica planta pot ser una addició duradora i atractiva per a casa teva.