És a Catalunya i és una de les 10 trampes turístiques més 'perilloses' a nivell mundial

Turista.

Turista. / vecstock

Quan parlem de 'trampes turístiques', a què ens estem referint amb aquest terme? No són res més que aquelles destinacions, o zones concretes d'una ciutat, que estan especialment pensats per a turistes, però que amaguen un perill que no s'observa a simple vista. La plataforma d'aprenentatge d'idiomes Preply ha elaborat un llistat amb les 20 trampes turístiques més perilloses a nivell mundial, i Barcelona és present entre les 10 primeres.

Les Rambles de Barcelona, en concret, se situen al número 5 del rànquing, per sota només de la Sireneta (Copenhaguen), la Torre Eiffel (París), el Checkpoint Charlie (Berlín), i en primera posició, Times Square ( Nova York). Un llistat que no sorprendrà ningú que hagi visitat aquests llocs que no converteixen les seves ciutats en perilloses trampes per a turistes, encara que sí que aporten certa mala imatge.

L'esmentada plataforma d'aprenentatge d'idiomes ha recopilat comentaris i opinions sobre les Rambles, i ha trobat turistes que defineixen l'ambient que es respira en aquest cèntric carrer d'"animat i emocionant", mentre que altres consideren que es tracta d'una zona "aclaparadora i estressant".

En general, es creu que les Rambles pateixen una agobiant massificació durant les hores punta i que els turistes s'han de protegir davant la possibilitat que es cometin furts.