Això és el que li passa al cos quan prens oli d'oliva a diari

Coneix les propietats d'aquest producte i la quantitat diària que els experts recomanen consumir

oli d'oliva

oli d'oliva / Pixabay

Azucena Mendieta Delgado

L'oli d'oliva és un dels productes més recomanats pels experts. Conegut mundialment pels seus múltiples beneficis per la salut, el seu consum regular s'ha associat amb la prevenció de diverses malalties, ja que reforça el sistema immunitari. És un producte molt comú en la dieta Mediterrània. A continuació, coneixereu els principals beneficis d'aquest producte i què passa en el teu cos si consumeixes oli d'oliva a diari.

Què li passa al cos si prens oli d'oliva a diari?

Com ja hem comentat, l'oli d'oliva és una de les bases de la nostra dieta i el seu consum diari és molt comú: a les amanides, en la majoria de guisats i receptes que cuinem o inclús prenent-lo directament en una torrada de pa, així que, quasi tots els dies en consumim. Les conseqüències que té el seu consum solen ser positives, sempre que es prengui amb moderació.

Els beneficis de l'oli d'oliva per la salut

Entre els múltiples i sorprenents efectes que l'oli d'oliva pot tenir en el nostre organisme, destaquem els següents:

  • Millora la salut cardiovascular:

L'oli d'oliva és ric en grasses beneficioses per la salut del cor. Aquestes grasses saludables ajuden a reduir els nivells de colesterol LDL (colesterol "dolent"), mentre que augmenten els nivells de colesterol HDL (colesterol "bo").

A més a més, l'oli d'oliva conté antioxidants i vitamina E, que protegeixen les cèl·lules del mal oxidatiu i preveuen la formació de plaques en les artèries

  • Afavoreix la salut del cervell:

L'oli d'oliva és una font important d'àcid oleic, que exerceix un paper fonamental en la salut cerebral. L'àcid oleic ajuda a mantenir la integritat de les membranes cel·lulars i pot millorar la funció cognitiva i la memòria. I a més, recents estudis han associat el consum de l'oli d'oliva amb un menor risc de desenvolupar malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer.

  • Ajuda a perdre pes i a controlar la diabetis:

L'oli d'oliva pot ser un aliat en la pèrdua de pes i en el control de la diabetis tipus 2. El seu contingut en greixos saludables promou la sensació de sacietat i ajuda a controlar la gana. També millora la sensibilitat a la insulina, el que pot ser beneficiós per les persones que pateixen diabetis o resistència a la insulina. 

perdre pes

perdre pes / cookie_studio - Seva Levitsky

  • Reforça el sistema immunitari:

L'oli d'oliva conté nutrients essencials que reforcen el sistema immunitari i ajuden a combatre infeccions i malalties. Els antioxidants i les grasses presents en l'oli d'oliva, milloren la funció immunitària i contribueixen a la prevenció de malalties autoimmunes i inflamatòries.

  • Millora la salut de la pell i el cabell:

L'oli d'oliva és ric en vitamina E i àcids grassos essencials que promouen la salut de la pell i el cabell. El seu consum regular pot ajudar a prevenir l'envelliment prematur de la pell, millorar l'elasticitat i mantenir el cabell hidratat i saludable.

Quant d'oli d'oliva s'ha de prendre al dia?

Els experts recomanen consumir uns 40 grams d'oli d'oliva al dia (el que equival a unes quatre cullerades soperes d'or líquid).