Aquest és el millor aire condicionat portàtil segons l'OCU

Els aires condicionats portàtils han esdevingut una opció perfecta per a la majoria de les llars espanyoles

Aire condicionat portàtil

Aire condicionat portàtil / @freepik

M. A. R.

Amb l'augment implacable de les temperatures i les onades de calor, els aires condicionats han esdevingut un salvavides per a molts residents espanyols. Entre l'àmplia gamma d'opcions disponibles, els aires condicionats portàtils emergeixen com a favorits gràcies a la seva versatilitat i facilitat d'ús. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revelat els models més atractius que cal considerar.

Aquest dispositiu ofereix la possibilitat de crear un oasi fresc i còmode enmig de la calor i encara que, és gairebé indispensable a l'estiu, també pot servir per a dies calorosos a altres estacions, que segons alguns llocs d'Espanya abunden més o menys.

No tots els aires condicionats són iguals, i aquí és on entra en joc l'orientació experta de l'OCU. Per tal d'ajudar els consumidors a prendre decisions informades, l'OCU ha avaluat minuciosament 12 models d'aires condicionats portàtils. El guanyador entre tots els analitzats és el següent.

El guanyador

El Beko BA312C encapçala la llista amb la seva impressionant potència frigorífica de 3,4 kW. Capaç de refredar espais de fins a 40 metres quadrats amb eficàcia i confort, aquest dispositiu ofereix una sèrie de característiques notables. Entre elles, s'hi inclouen la deshumidificació incorporada, un temporitzador convenient, un comandament a distància i una pantalla digital.

Tot i el seu alt rendiment, la seva eficiència energètica es manté amb una etiqueta A en refrigeració, indicant un consum moderat. Tot i això, el seu nivell de soroll (65 decibels), el seu pes (31 quilos) i el seu consum elèctric (1,2 kWh/hora) són aspectes a tenir en compte. El rang de preus d'aquest model oscil·la entre 318 i 371 euros.

Beko BA312C

Beko BA312C / Pc Componentes

Abans d'adquirir un aire condicionat portàtil, es recomana avaluar la mida de l'habitació, el nivell de confort desitjat i el pressupost disponible. A més, s'aconsella mantenir-se hidratat, vestir roba lleugera i evitar les hores més caloroses per gaudir d'un estiu més agradable i saludable.