Quin és el millor detergent del mercat? Aquest estudi et sorprendrà

Quin és el millor detergent del mercat? Aquest estudi et sorprendrà

Quin és el millor detergent del mercat? Aquest estudi et sorprendrà / CC0

Penélope Oliver

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) comparteix, sovint, llistes sobre els millors productes del mercat. En el cas dels detergents per a la rentadora, un dels productes quotidians de més demanda, valoren la seva efectivitat en l'eliminació de greix i pigments, la capacitat per conservar el grau de blancor inicial dels teixits, la neteja de taques enzimàtiques, oxidables, la capacitat per evitar l'enfosquiment, la protecció del color i l'impacte ambiental.

Així, depenent de la puntuació que aconsegueixi cadascun (sobre 5), s'arriba a la puntuació total, que és de 100.

En aquest article, us expliquem quins són els 10 millors detergents per a la rentadora segons l'OCU, els seus preus i totes les seves característiques:

10. Wipp Express Discs 4 a 1 neteja profunda

Aquest detergent, a la venda a Alcampo, té una puntuació total de 65. Destaca amb cinc estrelles en l'eliminació de greix i pigments i en la capacitat per conservar el grau de blancor inicial dels teixits i compta amb 4/5 estrelles en neteja de taques enzimàtiques, oxidables i evitar l'enfosquiment. Tot i això, la seva protecció del color i l'impacte ambiental és dolent, amb un 2 i 3 sobre cinc, respectivament.

Té un preu de 15,29 i vénen 50 dosis, de manera que cada disc té un cost de 0,34 euros.

9. Eco Esselt detergent ecològic líquid en càpsules

Eco Esselt, que té 66 punts sobre 100, destaca, amb una puntuació de 4 sobre 5, en neteja de taques enzimàtiques, de greix, pigments, oxidables, capacitat per mantenir la blancor, evitar l'enfosquiment i l'impacte ambiental, però no és efectiu en la protecció del color de les peces.

El preu és de 5,59 euros i vénen 28 dosis, per la qual cosa el preu per càpsula és de 0,20 euros.

8. Esselt d'Aldi detergent universal

El detergent del supermercat Aldi, amb 67 punts, té molt bona valoració en eliminació de taques de greix i pigments, oxidables i capacitat per mantenir el blanc de les peces, amb un 5/5. En l'eliminació de taques enzimàtiques i la capacitat d'evitar que la roba s'enfosqueixi, té un 4/5. En la protecció del color tampoc no destaca i el seu impacte ambiental no és el millor.

Té un preu de 4,09 euros i té 30 dosis, de manera que cadascuna sortiria a un preu de 0,14 euros.

7. Botanical Origin flor de taronger i fulles cítriques

Aquest detergent té una puntuació de 67 punts i compta amb bona puntuació a gairebé totes les àrees, ja que tan sols baixa fins al 3/5 en la protecció del color i la capacitat de mantenir el blanc de la roba. Destaca especialment en l'eliminació de taques oxidables amb 5/5.

El preu és de 8,12 euros i compta amb 35 dosis, per la qual cosa cadascuna té un preu de 0,30 euros.

6. Formidil (Lidl) Superconcentrat Active

Amb una puntuació de 67 sobre 100, aquest detergent del Lidl destaca especialment en neteja de greix, pigments, oxidables i capacitat per mantenir la blancor. L'eliminació de taques enzimàtiques i la capacitat d'evitar l'enfosquiment tenen un 4/5.

El preu és de 2,79 euros, amb un preu per dosi de 0,10 euros, ja que en té 29.

5. Frosch Aloe Vera

El detergent d'àloe vera de la marxa Frosch també té una puntuació de 67/100. Ressalta la capacitat de protegir el color amb un 5/5 i l'eliminació de greix i pigments, taques oxidables, impacte ambienta i capacitat d'evitar l'enfosquiment amb un 4/5. No és tan recomanable a l'hora de desfer-se de taques enzimàtiques o mantenir el blanc de la roba.

El seu preu és de 5,75 euros i porta 30 dosis, de manera que cadascuna costa 0,24 euros.

4. Frosch Sabó Natural

També de la marca Frosch, aquest sabó natural es ven a Carrefour i té una puntuació de 69. Compte amb un 4/5 estrelles en totes les característiques, encara que falla en la protecció del color amb un 2/5.

El seu preu és de 6,05 euros i té 30 dosis, de manera que cadascuna costa 0,20 euros.

3. Carrefour Expert Optimal Clean

Passant als productes considerats de "molt bona qualitat" per l'OCU hi ha aquest detergent de la marca Carrefour, que té una puntuació de 70 sobre 100. Destaca amb un 5/5 estrelles en l'eliminació de taques de greix, oxidables i pigments. Tot i que totes les altres característiques es mantenen al 4/5, la seva protecció del color no és bona, amb un 2/5.

El seu preu és de 5,29 euros i té un total de 36 dosis, de manera que cadascuna costa 0,15 euros.

2. Seventh Generation Free&Clear Sensitive

El segon millor detergent és el Seventh Generation Free&Clear Sensitive que es ven a Carrefour i té una puntuació de 72. És un dels pocs que té un 5/5 en la protecció del color de les peces i l'impacte mediambiental. A l'eliminació de taques enzimàtiques, de greix, oxidables i pigments i capacitat d'evitar l'enfosquiment té un 4/5. El que falla més és l'efectivitat a l'hora de mantenir el blanc.

El seu preu és de 9,95 euros i porta 40 dosis, per la qual cosa el cost és de 0,25 euros.

1. Ecover Universal Honeysucke & Jasmine

El millor, segons l'OCU, és l'Ecover Universal Honeysucke & Jasmine. Té una puntuació de 75 sobre 100 i sobresurt en l'eliminació de taques enzimàtiques, oxidables i la protecció de color. Tot i que la capacitat de mantenir el blanc de la roba només té un 3/5, totes les altres característiques no baixen del 4/5.

El preu és de 8,22 euros i porta 20 dosis, que costen 0,50 euros cadascuna. És el més car de tots els esmentats.