Final al misteri: per a això serveix la reixeta de la teva fregidora d’aire

Les fregidores d’aire són electrodomèstics que s’han posat de moda últimament com a paladí de la cuina sana i saludable

Final al misteri: per a això serveix la reixeta de la teva fregidora d’aire

Final al misteri: per a això serveix la reixeta de la teva fregidora d’aire / CC0

Les fregidores d’aire són electrodomèstics que s’han posat de moda últimament com a paladí de la cuina sana i saludable. Funcionen mitjançant la circulació d’aire calent a alta velocitat al voltant dels aliments, cosa que els dona una textura cruixent i daurada similar a la que s’obté al fregir en oli.

El procés de cocció comença quan es col·loca el menjar a la cistella de la fregidora i s’ajusta la temperatura i el temps de cocció en funció del tipus d’aliment que es cuinarà. La cistella es col·loca dins de la fregidora, que conté un element d’escalfament que escalfa l’aire a alta temperatura.

L’aire calent es mou a alta velocitat al voltant del menjar, cosa que permet que es cuini uniformement i es dauri. Alhora, l’excés de greix i oli s’escorren del menjar i s’acumulen a la safata de degoteig sota la cistella.

Textura cruixent i daurada

Al final del cicle de cocció, el menjar està llest per ser servit amb una textura cruixent i daurada similar a què s’obté al fregir en oli, però amb molt menys oli. És a dir, més saludable perquè aconsegueix menys greix.

La fregidora d’aire consta d’una reixeta que es col·loca dins de la cistella de la fregidora i s’utilitza per elevar els aliments per sobre de la superfície de la cistella. Això permet que l’aire calent circuli al voltant dels aliments, i els cuina de manera uniforme i evita que s’enganxin a la cistella.

A més de permetre una cocció més uniforme, la reixeta de fregidora d’aire també pot ser útil per cuinar aliments més delicats que podrien desfer-se a la cistella de la fregidora, com peix o croquetes. La reixeta també és fàcil de netejar i es pot rentar al rentaplats.

És important assegurar-se que la reixeta de la fregidora d’aire sigui compatible amb la marca i model de fregidora d’aire que s’està utilitzant.