El Bisbat està ultimant un conveni amb diferents administracions per afrontar part de la restauració de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries que pateix problemes estructurals. Properament està previst destinar 300.000 euros als campanars i els arcbotants.

La Diputació, a través de l'àrea de Cooperació Municipal hi aportarà 100.000 euros; la Generalitat,mitjançant la direcció general de Patrimoni, 100.000 euros; el bisbat 50.000 i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, 50.000 més. Això és el que es va informar ahir en una visita del presidenta de la Diputació, Joan Giraut. Les diferents administracions estan preparant el conveni .

La basílica pateix problemes estructurals des de fa anys que un pla director de fa catorze anys va detallar per tal d'afrontar una posterior restauració. La torre de laf açana principal, contraforts, arcbotants, pinacles o la balustrada de l'àpside pateixen una important degradació. Ara s'actuarà al campanar on hi ha parts apuntalades i als arcbotants que pel seu deteriorament podrien arribar a efectar a mig termini, l'estabilitat de les voltes.

La basílica, coneguda com la catedral de Castelló d'Empúries, és un edifici d'estil gòtic amb elements romànics que apareix esmentada ja en documents del segle X, tot i que amb el seu aspecte actual es va construir entre el segle XIII i XIV.

En la trobada a Castelló, Giraut va visitar el centre per a emprenedors d'Empuriabrava, Emprèn, inaugurat recentment i que ja ha tingut una allau de peticions. La Diputació va aportar 20.000 euros a una obra que pretén ajudar a les empreses.

La Diputació també finançarà amb 118.000 euros la rehabilitació de l'edifici de les antigues escoles de Vilanant. L'Ajuntament vol reubicar les instal·lacions municipals per poder millorar les condicions de l'escola que està actualment en barracons.