Els dos grups de l'oposició de Maçanet de la Selva, Nou Maçanet i Acord per Maçanet, es van mostrar ahir poc satisfets amb algunes de les actuacions que l'Ajuntament ha dut a terme en relació amb el desgavell econòmic que hi ha als comptes municipals, en especial, per l'acomiadament fulminant de l'interventor, Josep Serra.

En descobrir els esdeveniments, l'equip de govern va decidir fer fora aquesta persona, per no haver-se assebentat dels diversos moviments que el tresorer havia realitzat al seu favor. Serra treballava per una empresa externa que havia estat contractada per l'Ajuntament per fer l'assessorament en l'àrea econòmica de les finances municipals. El govern, però, va rescindir aquest contracte i ja ha incorporat una nova interventora a través d'una contractació d'urgència.

"No veiem clar que es faci fora l'interventor d'aquesta manera. Potser aquest home sap més coses i per això se l'ha fet fora així. En definitiva, creiem que és poc clar l'acomiadament, perquè pot ser que no se n'assebenti, d'un fet com aquest. És molt estrany", va afirmar el portaveu de Nou Maçanet, Josep Romaguera. El portaveu de l'altre grup de l'oposició, Antoni Trinxeria, va mostrar el seu desacord amb l'acomiadament ja en el mateix ple. "Ens crea més inquietuds encara que hagi fet fora l'antic interventor, perquè és qui ens ha assessorat en els crèdits i l'endeutament de l'Ajuntament per valor de més de cinc milions d'euros", va comentar el portaveu d'Acord per Maçanet, que va lamentar que Serra no fos al ple, com feia sovint, per donar explicacions de tot el que ha pogut descobrir. Un punt amb el qual Romaguera també hi estava d'acord.

Des del grup d'Acord tampoc es va veure amb bons ulls la contrac-tació de la nova interventora. "Ens vam sentir molt molestos pel fet que es contractés una nova interventora sense consultar. No per la persona en concret, no hi tenim res en contra, però cal tenir en compte que es tracta d'un càrrec molt important en un Ajuntament", va afegir Trinxeria. A més, va afirmar que l'alcalde va confondre els assistents amb la barreja que va fer entre l'antic interventor, Josep Serra, i el tresorer, que efectuava tasques d'intervenció, Emili Bancells. "Crec que el públic del ple va marxar més confós de com havia arribat, perquè es va barrejar l'interventor amb el tresorer", va sentenciar Trinxeria.

Per la seva part, Romaguera va demanar responsabilitats polítiques. "Si s'envia l'interventor al carrer vol dir que hi ha alguna cosa més greu i llavors potser el polític també hauria de tenir alguna responsabilitat", va comentar. El portaveu de Nou Maçanet va fer al·lusió clara, a més, al regidor responsable de les persones que han comès la infracció. "El regidor corresponent té unes responsabilitats, perquè és el cap directe. Aquest senyor, però, s'ha desmarcat de l'afer i això em sembla molt greu", va afegir. Romaguera també va carregar contra el soci de govern i va criticar el pacte que el va formar. "Jo vaig més enllà del fet en si. Aquest és un element més del desgavell general d'un govern, que es va formar amb un pacte dèbil i interessat", va comentar. A més, va afirmar que és "lamentable que el soci de govern es volgués desmarcar de les responsabilitats".

Finalment, tots dos grups van mostrar els seus dubtes davant que tot acabi amb 5.180 euros. "Encara és prematur valorar el desgavell econòmic del que es va parlar, però és difícil pensar que es limita a un parell de vestretes no autoritzades", va concloure Trinxeria."Segueixo pensant que n'hi ha més", va afegir Romaguera.