El Jutjat d'Instrucció número dos de la Bisbal d'Empordà admet a tràmit la querella formulada per dues comunitats de propietaris de Begur, la Residencial Cala Aiguafreda i del Puig Aiguafreda, contra l'alcalde, Joan Català, i el secretari municipal de l'Ajuntament.

La querella, presentada als Jutjats d'Instrucció de la Bisbal d'Empordà el quatre de juny, es va dur a terme per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències pel projecte d'urbanització del sector de Cap sa Sal. En la interlocutòria d'admissió de Querella, exposada el passat 23 d'agost, es procedeix admetre a tràmit i a iniciar les diligències prèvies corresponents amb l'objectiu d'esbrinar la naturalesa, les circunstàncies i els autors dels fets que són objecte de querella. Aquesta diu que l'Ajuntament ha afavorit els interessos de l'empresa Comercial Cap sa Sal, SL.,propietària del bloc d'apartaments d'aquest indret i de bona part del terreny.

El Jutjat d'Instrucció número dos de la Bisbal d'Empordà cita a declarar el quatre d'octubre, a través del seu representant legal, els querellants. L'escrit admés a tràmit pel jutjat explica en cinc fets perquè s'entén que l'alcalde Begur i el secretari han actuat suposadament de manera irregular.

L'explicació de cinc fets

En un primer punt s'explica que es va modificar el sistema d'actuació per l'interès particular de Comercial sa Sal. La querella considera que es vulnera el dret de participació i defensa de la resta de propietaris de l'àmbit.

En el segon punt els querellants consideren que es vol cobrar als veïns unes quotes urbanístiques excessives i també veuen desorbitat el cost de l'obra, d'uns 14,5 milions d'euros, segons el projecte de reparcel·lació. El quart punt tracta la ponderació en el moment de fer les quotes, que s'assegura que és perjudial pels propietaris i beneficiosa per a l'empresa Comercial Cap sa Sal.

Per últim, el projecte contempla tres zones verdes que no s'han d'indemnitzar, però que després es contempla que s'abonin un total de 545.469 euros d'indemnització, dues de les quals apareixen com a propietari l'empresa Comercial Cap sa Sal.