Un grup de joves músics actuarà aquest dilluns, juntament amb una exposició fotogràfica i una desfilada de moda, amb l'objectiu de protestar per la reordenació a la punta de cap de Creus que la Generalitat preveu tirar endavant. El restaurant de la zona serà l'escenari d'aquest espectacle cultural impulsat per joves i que també té com a objectiu recollir signatures per "evitar el tancament al públic d'aquesta gran joia de les terres catalanes".

La punta de cap de Creus és l'àrea del parc natural més visitada pels turistes, amb una freqüèncisa d'uns 250.000 l'any. La majoria d'ells hi arriben en cotxe generant, als ulls de les administracions, una situació "descontrolada" de vehicles estacionats. Així ho descriu el Pla d'Ordenació de la punta de Cap de Creus que la Generalitat preveu tirar endavant, tal com va publicar Diari de Girona el passat mes de maig. Aquesta ordenació consistiria en una regulació del trànsit que preveu allunyar-lo de la punta fins al límit del parc natural, a s'Alqueria, on hi hauria un aparcament. El projecte preveu diverses propostes, una de les quals inclou restringir el trànsit en aquesta zona i això, des de l'inici, ha generat alarma al municipi altempordanès.

De fet, el mateix consistori manifestava fa uns mesos a aquest diari que "no volem dipòsits de vehicles a s'Alqueria ni barreres al cap de Creus". A banda d'ells, però, ara un grup de joves volen manifestar la seva oposició al projecte i tenen previst fer-ho de forma "pacífica" aquest dilluns dia 11 d'octubre, aprofitant la festivitat del pont del Pilar.

Aturar el procés

Juan Lu El Canijo i Eldys El Muñeco, compositors, músics i productors en grups com Calima, Ojos de Brujo, Amparanoia, La Troba Kung-Fú o Macaco actuaran fusionats amb el grup d'afrobeat funk El Viejo Lobo. A partir de dos quarts d'onze del vespre, el restaurant del far cedirà les seves instal·lacions per oferir aquest concert juntament amb una exposició d'imatges d'un fotògraf amateur relacionades amb l'entorn natural de la zona.

D'altra banda, també s'hi oferirà la col·lecció de peces de roba inspirades en elements naturals que caracteritzen el cap de Creus, dissenyades per Mariona Peremateu, que ja van ser exposades a la platja Es Sortell aquest estiu. Un dels organitzadors assegura que es tracta d'una acció "sense ànim de lucre" impulsada per un grup de joves de la zona i "molt sensibilitzats amb el tema", sota el títol Les veus de Cap de Creus. Busquen aturar el procés previst, que, segons diuen, implicarà restriccions al públic i el tancament de l'emblemàtic restaurant.