El Club de Vela continuarà gestionant la concessió del port esportiu de Blanes, segons va anunciar dijous al vespre en el ple municipal el grup d'ICV-EUiA i van confirmar ahir des del mateix Club. La notícia, però, no és oficial encara, ja que l'entitat blanenca s'hauria imposat al grup d'inversors andorrans -Inversions Morsa- en la licitació, però encara falten alguns tràmits més perquè la decisió sigui definitiva.

En el punt de precs i preguntes del ple municipal de dijous, passades les dotze de la nit, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, va voler felicitar el Club de Vela per haver guanyat la concessió del port. "Vull aprofitar la vinentesa per felicitar el Club de Vela que avui se li ha concedit la gestió del port de Blanes per part de Ports", va anunciar Salmeron. "Aquesta és la notícia que el president ens ha comunicat aquest matí", va afegir.

Salmeron va destacar que estaven "contents", perquè el Club de Vela havia "donat mostres, almenys en els últims anys, que s'integra al poble", va ressaltar. I finalment, va posar de manifest que preferien la candidatura de l'entitat blanenca al grup d'inversors andorrans.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va voler puntualitzar les paraules de Salmeron. "Voldria que amb això del Club de Vela fossim prudents, perquè per ara les puntuacions són provisionals", va afirmar Marigó. "Tot indica que està bé, però en tots els concursos licitadors una cosa és estar a la mesa d'obertura dels sobres i l'altra és la resolució final", va manifestar l'alcalde. "Tots ens sentim congratulats, però sempre va bé ser prudents", va afegir Marigó.

Fonts del Club de Vela van confirmar ahir l'anunci fet per Salmeron, però van matisar que no es tracta de cap decisió oficial. Així, doncs, el Club s'hauria imposat per puntuació en l'obertura de diferents sobres de la licitació a l'altra candidatura, que era la del grup d'inversors andorrans. Però faltaria encara alguns dels tràmits com avaluar la viabilitat econòmica dels projectes i, per això, des del Club no es van voler pronunciar sobre el procés de licitació.

Tot indica, però, que si no hi ha cap sorpresa d'última hora, en pocs dies Ports de la Generalitat farà oficial la resolució que atorga al Club de Vela de Blanes la concessió del port esportiu.

Ventijol tornarà a funcionar

Per altra banda, l'alcalde va anunciar en el ple que s'està elaborant una memòria per saber el cost de la reparació de la piscina terapèutica el Ventijol i que han parlat amb entitats socials perquè ajudin en la inversió. A més, l'Ajuntament assumirà el cost de l'electricitat i el gasoil de funcionament.