La concessionària Abertis posarà en servei aquest cap de setmana, coincidint amb Sant Joan, l'ampliació de l'autopista AP-7 entre Fornells de la Selva i la Jonquera. Després que els operaris hagin estès la capa de rodament, unes feines que s'havien endarrerit perquè es van haver de tornar a licitar, l'AP-7 passarà a tenir tres carrils al llarg de la demarcació (quatre, en el cas de la circumval·lació de Girona).

Després de quatre anys i mig d'obres, Abertis ha enllestit l'ampliació de l'autopista AP-7 a les comarques gironines. Coincidint amb Sant Joan, la concessionària obrirà aquest cap de setmana els nous carrils entre Fornells de la Selva i la Jonquera, que s'estenen al llarg de 58,9 quilòmetres.

El nou enllaç de Vilademuls ja està adjudicat

Un cop ja estigui completada l'ampliació de l'autopista quedaran pendents les obres dels tres nous enllaços inclosos en el projecte: en concret, les connexions de Fornells de la Selva, Sant Gregori i Vilademuls.

En el cas dels dos primers enllaços, les obres ja han començat i es preveuen acabar entre gener i març de l'any vinent. La connexió de Vilademuls és la que va més endarrerida (sobretot, a conseqüència de l'aturada del desdoblament de la carretera N-II en aquest punt de la comarca del Pla de l'Estany).

De totes maneres, Abertis ja ha salvat el darrer escull perquè aquest enllaç comenci a prendre forma. I és que, a través d'Acesa, la concessionària ja ha adjudicat les obres a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les empreses Scrinser-Romero i Polo-Sacyr. Es preveu que aquests treballs, que començaran les properes setmanes, acabin el setembre del 2013.

A partir d'aleshores, els vehicles podran circular de manera gratuïta entre Fornells de la Selva i Vilademuls, perquè al llarg d'aquest tram l'autopista entroncarà amb l'autopista A-2.

A més d'aquests tres enllaços, també s'està pendent de completar el de Figueres Nord (que està incomplert d'ençà que es va inaugurar l'autopista). La voluntat del Ministeri de Foment és fer l'obra però la ministra, Ana Pastor, ja va advertir que per desencallar-la caldria signar un nou conveni amb la concessionària.