L'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera a Blanes es va finalitzar ara farà uns dos anys i en aquell moment, es va retirar algun dels materials que es donaven per obsolets i que estaven situats al final de la platja de s'Abanell, a la zona de la desembocadura de la Tordera. Es van retirar sobretot els materials que havien quedat al descobert entre el marge del riu Tordera i el càmping Bellaterra.

Ara però dos anys després i en plena temporada turística l'alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) denuncia que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no ha tret les instal·lacions en desús com són els pous de captació que ara ja no s'utilitzen i que es poden veure si es va fins aquella zona així com també un transformador.

Tots aquests mecanismes ja no s'utilitzen perquè en posar-se en marxa l'ampliació de la dessalinitzadora de Blanes, s'hi va instal·lar un nou sistema de captació de l'aigua marina que permet agafar l'aigua a mar obert i a uns 500 metres de la costa i per tant no s'ocupa físicament la zona de la platja d'aquí a la Tordera.

L'antic sistema de captació ocupava part de la platja i això l'alcalde de Blanes es lamenta de la situació per part de l'ACA dos anys després d'acabar l'obra de la dessaladora i a part de la "deixadesa" d'aquest ens del govern; es lamenta de l'estat de la platja i denuncia que l'ACA al seu dia es va comprometre a solucionar-ho.

El mes de febrer, quan es va donar a conèixer que s'aturava de la dessalinitzadora de la Tordera per estalviar 1,5 milions d'euros cada any durant l'epoca de menys demanda, l'ACA va assegurar que estava redactant un projecte per treure de l'espai les instal·lacions que van quedar en desús amb l'ampliació de la dessalinitzadora; un tema que l'alcalde de Blanes afirma que no s'ha fet i reclama que l'ens català actuïi.

Platges amb sorra «natural»

Un altre aspecte que preocupa la gent de Blanes durant els estius és l'estat de les platges i la manca de sorra. L'alcalde Josep Marigó assegura que es troben en un estat "correcte" ja que aquest any s'han regenerat de forma natural i per tant, no serà necessària l'aportació de sorra per part de l'Estat com ha fet en d'altres ocasions els darrers anys i també es va comprometre a estudiar per aquest any.

Tot i això, ara per l'alcalde l'únic problema que detecta en l'estat de les platges seria el què denuncia de la zona del tram final que dóna a la desembocadura del riu Tordera, on reclama que l'ACA actuï.