Aena va informar ahir que l'aeroport de Girona-Costa Brava va efectuar durant l'any 2012 un total de 88 vols d'avions amb característiques d'ambulància. Aquest és un procediment que té dos grans àmbits d'actuació, ja que d'una banda hi ha els vols "hospital" en els que es traslladen els pacients als centres hospitalaris. Per l'altra banda, també hi ha els vols "trasplantament", que són els que serveixen per transportar els òrgans necessaris per les operacions.

A l'aeroport de Girona, durant l'any passat es van operar un total de 42 arribades i 46 sortides. El període durant el qual es van efectuar més moviments d'aquestes característiques va ser el mes d'abril, quan es van registrar un total de 16 vols.

On més operacions d'aquest tipus es van efectuar va ser a l'aeroport del Prat. L'aeròdrom barceloní va efectuar durant el 2012 un total de 668 vols d'avions 'ambulància'. D'aquests, 332 van ser d'arribada i 336 de sortida registrant la major activitat al mes d'agost amb 78 operacions.

En l'àmbit català, l'Aeroport de Reus va realitzar 76 aterratges i enlairaments d'aquest tipus d'operacions, 38 d'arribada i 38 de sortida. Juny va ser el mes en què les instal·lacions del Baix Camp van rebre més avions 'ambulància', un total de 28.

Segons va informar ahir Aena Aeropuertos, per la companyia "aquests procediments establerts per atendre aquests vols suposen una prioritat i són una mostra del compromís del gestor aeroportuari amb el seu entorn".