Blanes va celebrar ahir l'Aplec del Vilar, un acte que tanca oficialment la celebració del cicle de Setmana Santa amb la festa local del municipi de dimarts de Pasqua. La concentració es va dur a terme al santuari del Vilar, i enguany l'Ajuntament ha calculat que més de 1.500 persones es van reunir a l'esplanada que hi ha a l'entorn de l'ermita per dinar plegats.

Després de l'ofici solemne, membres de l'Obreria del Vilar, autoritats, representants de les forces de seguretat i emergència, i els voluntaris de Creu Roja van participae plegats en un dinar de germanor. L'acte va concloure amb una audició de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria a l'era del Vilar.

Beatificacions a l'octubre

L'Obreria del Vilar, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes, va organitzar diverses activitats que es van encetar a les onze del matí amb una missa de difunts, seguida per l'ofici solemne que aquest 2013 ha tingut un significat encara més especial del que és habitual perquè el proper 13 d'octubre es beatificaran a Tarragona dos blanencs, Jaume Puig i Sebastià Llorens, que van morir assassinats l'any 1936 per protegir la imatge de la Mare de Déu del Vilar, que havien amagat per evitar que fos destruïda.

El papa Benet XVI va firmar ?l'any passat el decret que reconeixia el martirologi de tots dos blanencs per realitzar la seva beatificació i, per aquest motiu, ahir va presidir l'ofici solemne el mossèn Crispí Runes en representació de la congregació dels Fills de la Sagrada Família, que té cura del Col·legi Santa Maria del qual era director el pare Jaume Puig l'any 1936 quan va ser assassinat.

Per altra banda, Santa Coloma de Farners va celebrar, també, ahir la festa del Cor, que es remunta a l'any 1903 i que aquest any va complir el 110è aniversari. La celebració va tenir diferents actes que van englobar la descarregada dels Trabucaires de Farners, la cercavila amb la Flama de Farners, una missa en memòria dels coristes difunts dels goigs de la Verge de Farners i una audició de sardanes.