El 25 de juny de 1889, fa just 125 anys, les germanes de Sant Josep van arribar a Cassà de la Selva per tenir cura de l'Hospital i vetllar pel benestar d'aquells que hi estaven ingressats. Malgrat que amb els anys la influència i presència de les religioses al centre hospitalari ha anat minvant, el municipi ha volgut retre homenatge a la tasca altruista realitzada per les germanes durant més d'un segle a Cassà a través de diferents actes durant aquest mes de juny.

Ahir es va celebrar una missa en reconeixement a les germanes de Sant Josep, que va comptar amb la presència del bisbe de Girona, i una trobada posterior a la Fundació Pública Hospital Municipal de Sant Josep. Prèviament, en el marc de la Festa Major, l'Ajuntament de Cassà de la Selva ja havia organitzat una exposició amb imatges i documents antics recuperats. Tots aquests han servit també per escriure un llibre on es recull la història dels 125 anys de presència de les germanes de Sant Josep a la localitat.

"L'Hospital ?-actualment convertit en residència geriàtrica- sempre ha estat un equipament de referència al municipi. Quan van arribar les germanes era un hospital de pobres, ara és un espai per acollir tota la gent gran que ho necessita", manifesta Enric Bagué, alcalde de Cassà de la Selva, que remarca que els serveis oferts per l'Ajuntament a les persones de la tercera edat no es limiten a això i que s'incrementaran a partir de l'octubre.

Es té constància que l'Hospital existia des de mitjan segle XVI. Segons una de les primeres notícies localitzades, aleshores eren tres les persones encarregades d'administrar-lo: "un sacerdot, un veí de la Vila i un pagès d'algun veïnat del terme municipal". El model d'administració va anar canviant amb el temps, igual que la ubicació de l'Hospital. El 1870, abans de l'arribada de les religioses, l'Ajuntament ja havia plantejat l'opció de posar unes Germanes de la Caritat al capdavant de l'Hospital. Malgrat tot, aquesta proposta no es va fer efectiva fins el 1889, quan "una serie de ciutadans van demanar-los que vinguessin a Cassà", detalla l'alcalde.

Actualment són tres les monges que segueixen col·laborant altruistament a la residència, la qual acull més de 75 persones.