Els accidents de trànsit amb senglars són un dels sinistres viaris més freqüents amb animals a la província i de fet, es produeixen sobretot entre els mesos de gener i octubre, quan hi ha un repunt. Un informe del Centre d'Estudis de Seguretat Vial Posa-li Fre-Axa d'àmbit estatal destaca que aquests ungulats provoquen el 33% dels accidents de trànsit on hi ha animals presents i que en segon lloc, hi ha els gossos, que en provoquen el 30%.

La província de Girona es troba entre les 15 d'Espanya on hi ha més accidents de trànsit on hi ha aquests animals involucrats. De fet, les zones de l'Estat on hi ha més col·lisions d'aquesta tipologia es concentren a la meitat nord i concentren el 66% dels atropellaments d'animals en general. Entre elles hi ha també les províncies de Barcelona i Lleida.

La reforma de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial que està en vigor des del 9 de maig, com recorda l'asseguradora, en la seva disposició addicional novena sobre la responsabilitat per atropellaments d'espècies cinegètiques, estableix que els conductors que pateixin un accident per atropellaments d'espècies cinegètiques, els conductors encara que no incompleixin cap norma de circulació, siguin els responsables de la majoria de casos, davant si mateix i també dels ocupants del vehicle. I és que la companyia el 2013 va abonar 1,2 milions en concepte de reparacions per la garantia de danys ocasionats en els vehicles dels assegurats. Per evitar els accidents, rercorden que cal reduir la velocitat, fer una conducció defensiva i reduir la velocitat en zones amb animals.