Olot actua contra els mosquits tigre a l´entorn de les escoles

El centres docents han tret els plats, les galledes, els testos i els pneumàtics dels patis

08.10.2015 | 14:55
Un tècnic posa pesticida a un embornal.
Un tècnic posa pesticida a un embornal.

L'Ajuntament d'Olot ha començat un seguit d'accions destinades a protegir la població infantil del mosquit tigre. És un insecte que -segons Josep Guix (regidor de Medi Ambient) va arribar a Olot el 2013, va ampliar la seva presència el 2014, i el 2015 s'hi ha afermat fins a convertir-se en un problema. És un mosquit que es caracteritzara per picar de dia i més d'un cop les víctimes. Davant de les creixents molèsties provocades per la plaga, l'Ajuntament ha decidit protegir la població infantil. " Ens agradaria, actuar per tota la població -va excusar-se Guix-, però la rapidesa de l'expansió ens ha portat a actuar sobre els més petits, els més febles".

Ha enumerat les passes: " A finals d'estiu, ens vam reunir amb els mestres, amb els educadors de primària i secundària i amb els jardins infantils". A les trobades, els tècnics de Medi Ambient els van explicar, com podia incidir el mosquit tigre en els jardins d'infància, escoles i instituts.

En primer lloc, els varen explicar quins són els llocs, on cal eliminar la presència dels mosquits tigre a l'interior dels centres escolars. sobretot als patis.

És un animal que es reprodueix dins d'aigua estancada. Posen els ous en sec a l'espera de la pluja que els convertirà en larves. Així doncs -a partir de les indicacions dels tècnics de Medi Ambient-, els responsables de manteniment i els mestres van eliminar tots els llocs, on s'hi podia acumular aigua de la pluja: plats, pneumàtics, testos, galledes...

Això no obstant, els mestres vanconsiderar insuficient la mesura i van indicar que als edificis i solars del costats dels centres escolars hi havien aigües residuals, on el mosquit s'hi reproduïa sense impediments. Així doncs, Guix ha explicat: "Aquí també hi hem anat i els hem explicat com havien d'actuar davant de la presència del moquit".

Embornals

El que van detectar els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament és -segons Guix- que: " les aigües de la pluja es recullen als embornals i als embornals queda aigua embassada al seu interior perquè no faci males olors". Davant d'això, van reaccionar. Guix ha assenyalat: "Primer vam detectar 25 llocs i després hem contactat amb l'empresa Ecade, la qual fa els tractaments contra la fauna salvatge per actuar als embornals".

Ha continuat: "Es va començar fa uns dies avui i avui la tornem portar a terme". Tot seguit va mostrar com els tècnics de l'empresa Ecade tiraven plaguicida granulat als embornals. És un tractament fitosanitari amb productes biològics que no són perillosos per a les persones i que actuen directament contra les larves dels mosquits tigre.

Guix va anunciar que a la propera primavera, la regidoria de Medi Ambient començarà més campanyes destinades a evitar la reproducció del mosquit tigre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema