L'Ajuntament d'Olot ha començat un seguit d'accions destinades a protegir la població infantil del mosquit tigre. És un insecte que -segons Josep Guix (regidor de Medi Ambient) va arribar a Olot el 2013, va ampliar la seva presència el 2014, i el 2015 s'hi ha afermat fins a convertir-se en un problema. És un mosquit que es caracteritzara per picar de dia i més d'un cop les víctimes. Davant de les creixents molèsties provocades per la plaga, l'Ajuntament ha decidit protegir la població infantil. " Ens agradaria, actuar per tota la població -va excusar-se Guix-, però la rapidesa de l'expansió ens ha portat a actuar sobre els més petits, els més febles".

Ha enumerat les passes: " A finals d'estiu, ens vam reunir amb els mestres, amb els educadors de primària i secundària i amb els jardins infantils". A les trobades, els tècnics de Medi Ambient els van explicar, com podia incidir el mosquit tigre en els jardins d'infància, escoles i instituts.

En primer lloc, els varen explicar quins són els llocs, on cal eliminar la presència dels mosquits tigre a l'interior dels centres escolars. sobretot als patis.

És un animal que es reprodueix dins d'aigua estancada. Posen els ous en sec a l'espera de la pluja que els convertirà en larves. Així doncs -a partir de les indicacions dels tècnics de Medi Ambient-, els responsables de manteniment i els mestres van eliminar tots els llocs, on s'hi podia acumular aigua de la pluja: plats, pneumàtics, testos, galledes...

Això no obstant, els mestres vanconsiderar insuficient la mesura i van indicar que als edificis i solars del costats dels centres escolars hi havien aigües residuals, on el mosquit s'hi reproduïa sense impediments. Així doncs, Guix ha explicat: "Aquí també hi hem anat i els hem explicat com havien d'actuar davant de la presència del moquit".

Embornals

El que van detectar els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament és -segons Guix- que: " les aigües de la pluja es recullen als embornals i als embornals queda aigua embassada al seu interior perquè no faci males olors". Davant d'això, van reaccionar. Guix ha assenyalat: "Primer vam detectar 25 llocs i després hem contactat amb l'empresa Ecade, la qual fa els tractaments contra la fauna salvatge per actuar als embornals".

Ha continuat: "Es va començar fa uns dies avui i avui la tornem portar a terme". Tot seguit va mostrar com els tècnics de l'empresa Ecade tiraven plaguicida granulat als embornals. És un tractament fitosanitari amb productes biològics que no són perillosos per a les persones i que actuen directament contra les larves dels mosquits tigre.

Guix va anunciar que a la propera primavera, la regidoria de Medi Ambient començarà més campanyes destinades a evitar la reproducció del mosquit tigre.