L'estat de les lleres del riu Fluvià al seu pas per localitats de la Garrotxa van ser motiu de reclamacions de Narcís Feixas (ERC) i de Josep Guix (PSC) al darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa. Josep Guix (PSC) va començar: «Voldria que la presidència faci gestions a l'Agència Catalana de l'Aigua i a Medi Ambient perquè es netegin les lleres del riu». Va indicar: «Entenem que no plou, però les lleres han d'estar netes, perquè l'aigua pugui circular».

Després, Narcís Feixas (ERC) va exposar: «Tenim queixes dels ajuntaments sobre l'estat de les lleres». Feixas va demanar pel conveni establert entre l'ACA i el Consell Comarcal el 2013. Suposo -va considerar- que és un tema com sempre de diners -va afegir-: Com està el conveni si està resolt si s'acabara o es perllonga?».

Les respostes van anar a càrrec de Joan Espona (president del Consell Comarcal de la Garrotxa per CiU). Primer va dir a Josep Guix: «Vostè sap que teníem un conveni i amb els recursos que ens donaven netejàvem les lleres». Va prosseguir:?«En aquest moment, no tenim els recursos i lluitem, perquè ens els tornin».

Després va respondre a Narcís Feixas: «Si algú està interessat a aclarir com està el conveni entre l'ACA i el Consell Comarcal -va afirmar- és el Consell Comarcal de la Garrotxa». Va argumentar: «Nosaltres tenim el conveni signat i no ens arriben els recursos». Espona va indicar que el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) treballa per fer arribar els recursos. Va indicar que quan tinguessin aclarit els informarien de la situació de l'acord.

La situació de les lleres per causa de la sequera han arribat a les xarxes socials, on s'exposen imatges del curs del riu afectat per la sequera.