Comença a funcionar el laboratori clínic que s'ha traslladat a Salt

Les noves instal·lacions disposen de 18.000 metres quadrats i s'hi podran processar 6 milions de proves cada any

23.05.2016 | 18:00
Comença a funcionar el laboratori clínic que s'ha traslladat a Salt

El Laboratori Clínic Territorial de l´ICS a Girona ha estrenat avui els nous espais, situats al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. El trasllat ha anat, segons fonts de Salut, com s´havia planificat des d´un primer moment i, avui, tot el dispositiu ja està al cent per cent de funcionament.

Aquest trasllat no ha estat excempt de polèmica des que es va anunciar. Hi ha hagut mobilitzacions des dels sindicats i des de Metges de Catalunya (MC) i Comissions Obreres (CCOO) s'han oposat al canvi d'ubicació. Unes crtíques que s'han materialitzat amb concentracions davant de l'hospital Trueta.

A causa del trasllat a més, els 27 equips d'atenció primària de l'ICS a Girona i els tres de l'IAS van deixar de fer analítiques rutinàries i no urgents durant tres setmanes.

Des de l'ICS es destaca que la posada en marxa s´ha fet de manera esglaonada, ja que els laboratoris perifèrics -de genètica, microbiologia i autoimmunitat, i serologia- treballen en els nous espais des del dia 2 de maig, i des de l´11 també el d´hematologia, atès que el trasllat d´aquesta darrera àrea es va avançar una setmana i mitja a la data prevista.

Durant aquestes tres setmanes que ha durat el trasllat, s'ha muntat un dispositiu per tal de poder donar sortida a les peticions d´analítiques urgents i no demorables dels centres d´atenció primària de l´ICS i de l´IAS. El processament d´aquestes proves s´ha estat fent des de l´antic laboratori de l´Hospital Santa Caterina, que s´havia reforçat amb maquinària i treballadors per poder atendre les peticions.

Finalment, s´han atès unes 900 al dia, que han suposat la realització d´entre 1.300 i 1.400 proves cada dia. Avui, aquest laboratori de Santa Caterina ha deixat de funcionar i els treballadors de l´IAS s´han incorporat al nou laboratori de l´ICS Girona, malgrat que continuen essent professionals de l´IAS.

Les noves instal·lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt disposen de 1.800 metres quadrats per processar sis milions de proves l´any i atendre unes 700.000 peticions. Al Trueta es manté un laboratori més petit per a les urgències del centre sanitari mateix. Aquests canvis han permès doblar l´espai destinat al laboratori, cosa que ha revertit en una millora de les condicions de treball dels professionals.

Al nou Laboratori Clínic Territorial de l´ICS hi treballen, des d´avui, una setantena de professionals que provenen de l´Hospital Trueta i de l´Hospital de Santa Caterina. El Laboratori realitza activitat per a l´ICS Girona -tant del Trueta com dels 27 equips d´atenció primària-, de l´IAS -de l´Hospital de Santa Caterina i dels tres equips d´atenció primària- i també de l´Hospital de Campdevànol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema