L'actor Paul Naschy, famós per les seves interpretacions en pel·lícules de terror dels anys 60 i 70, com La marca del hombre loboLa noche de Valpurgis, va morir dilluns a la nit a Madrid a l'edat de 75 anys com a conseqüència d'un càncer, segons va confirmar el seu fill Sergio Molina.

L'actor serà enterrat avui després del migdia a Burgos, localitat natal de la seva dona. Jacinto Álvarez Molina, conegut pel seu nom artístic Paul Naschy i anomenat el Boris Karloff espanyol, era actor, guionista i director de cinema de terror amb un centenar de pel·lícules rodades al llarg de la seva carrera.

Molina era llicenciat en Arquitectura i set vegades campió d'Espanya d'halterofília, però el cinema sempre va atreure la seva ?atenció, sobretot el de terror, i l'any 1967 va debutar com a protagonista en la pel·lícula La marca del hombre lobo, d'Enrique López Eguiluz, un paper que va desenvolupar a La noche de Valpurgis, de León ?Klimovsky; El retorno del hombre lobo, que el mateix va dirigir el 1980, o Licántropo: El asesino de la luna llena, dirigida per Francisco Rodríguez Gordillo el 1996.

Paul Naschy, que va ser president del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics i Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts, també va rodar comèdies, cintes policíaques, d'acció i aventures, com La batalla del porro (1982), de Joan Minguell, o El último kamikaze (1984), de Jacinto Molina. Va viure al Japó durant sis anys, on va rodar documentals sobre la cultura espanyola com El Museo del Prado (1980), El Palacio Real (1981) o El Escorial.