Els informes de quatre institucions de prestigi com són l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) de la Generalitat, l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), L'equip d'arqueòlegs del Servei Territorial de Cultura a Girona, i la UdG, no han convençut el diputat d'ICV Joan Boada, que continua afirmant que l'empresa Abertis ha destruït, de la nit al dia, un jaciment prehistòric de primer ordre en l'àmbit europeu, en les obres del nou accés a l'autopista per Domeny.

Boada acusa aquestes institucions d'actuar "al dictat" d'Abertis i afirma que "justificar la destrucció d'un jaciment de fa 300.000 anys, el més antic de Catalunya a l'aire lliure en posició intacte, quan només se n'ha excavat un 5%, és una salvatjada científica".

Les acusacions del diputat són d'extrema gravetat. Segons afirma, els arqueòlegs no s'atreveixen a parlar per por de ser acomiadats, però saben del cert que la darrera setmana d'excavacions van començar a aparèixer "ossos d'animals cremats" que indicarien la presència d'un fogar de l'home de neandertal. Si s'hagués produït, aquesta seria una "troballa única a la península". El mateix hauria passat amb dues estructures de sosteniment d'una "possible cabana" que van quedar a mig excavar "quan el pressupost d'Abertis es va esgotar". Com s'ha dit, Abertis va invertir 500.000 € en aquestes excavacions.