Sant Pere i Sant Pau són els grans pares de la fe, apòstols, servidors de l'evangeli i testimonis de Jesús fins a donar la pròpia vida: Pere, el primer dels apòstols, aquell a qui Jesús confia la missió de confirmar en la fe els seus germans, la roca; Pau, el gran comunicador de l'Evangeli. Què ens ofereix aquesta festa? Quin missatge hi trobem per a cadascun de nosaltres?

Les preguntes de Jesús i la resposta de la fe.

Jesús, "a la regió de Cesarea de Felip", és a dir, regió pagana, regió d'estiueig dels romans a Palestina, regió de les fonts, fa unes preguntes als deixebles. Era fàcil per a uns senzills pescadors quedar enlluernats per tanta riquesa i tants de signes del poder mundà, i sobretot pels magnífics temples pagans. En aquest context, Jesús fa dues preguntes:

Qui diu la gent que sóc jo? I vosaltres, qui dieu que sóc jo? Al cap d'uns anys, quan Saule -que després serà Sant Pau- persegueix els cristians, escolta també: "Saule, per què em persegueixes?".

Ajudar-nos a fer preguntes sobre Jesús, sobre el sentit de la vida i de la mort, és una qüestió avui molt important.

No podem donar respostes si les persones no es fan preguntes. Ningú no escoltarà la resposta de la fe si abans no s'ha fet preguntes molt serioses sobre la seva vida.

Sovint ens pot semblar que l'Evangeli de Jesús no és acollit. Potser no ho és perquè no hem ajudat la gent a fer-se preguntes vitals, que toquen l'ésser i la sensibilitat més fonda. Per això cal ajudar les persones -grans, joves i infants- a fer-se les grans preguntes de la vida, que és la condició per rebre i acollir la resposta salvadora de Jesús. Contribuir a fer-se preguntes és un primer pas per oferir la proposta de Jesús.

Allò que diu la gent d'aquell temps sobre Jesús, que si un profeta, que si Elies, com recorden els deixebles... ja capta quelcom de misteri de Jesús. Tot allò que fem perquè les persones captin quelcom del misteri de Jesús és important. Ens calen bons literats, poetes, músics, realitzadors de cinema i TV, artistes... que transmetin algun tret de la persona de Jesús.

Però la pregunta fontamental és la que ens dirgeix Jesús a cadascun de nosaltres: "Tu, qui dius que sóc?" (Extracte del full parroquial)