El figuerenc Xavier Díaz serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Àlex Susanna el director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, va informar ahir el Departament de Cultura de la Generalitat.

Xavier Díaz era fins ara cap de l'àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Jonquera, mentre que Àlex Susanna era l'actual director de l'Institut Ramon Llull.

Díaz (1972) és llicenciat en Geografia per la Universitat de Girona, amb formació de postgrau en bases jurídiques i econòmiques de gestió cultural i màster en direcció pública per l'escola de negocis ESADE.

Des de 1998, ha desenvolupat tasques en càrrecs tècnics i gerencials de diverses administracions locals i ha estat, entre d'altres coses, cap del Servei de Cultura i gerent de l'Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Figueres (2008-2014).

També Xavier Díaz va ser un dels tècnics promotors del Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera, com a tècnic de cultura de l'Ajuntament de La Jonquera.

Àlex Susanna (1957) és escriptor, crític d'art, gestor cultura i professor de Literatura catalana i Teoria de la literatura. Ha fundat i dirigit l'editorial Columna.