Editen la segona edició d'una guia que combina cuina gironina i automòbils

15.08.2016 | 07:07
Imatge d´una de les pàgines de la guia "Motors i Fogons".

Els periodistes Miquel Fañanàs i Albert Alsina han publicat el segon volum de la guia Motors i Fogons per a la temporada d'estiu i tardor d'enguany. La revista, tal com descriu en la seva presentació, té l'objectiu d'exposar una combinació de "les darreres novetats en el món de l'automòbil amb unes propostes gastronòmiques de qualitat contrastada".
D'una banda, Fañanàs -periodista i escriptor de més de vint novel·les gràcies a les quals ha guanyat diversos premis literaris, com el Nèstor Luján de Novel·la Història amb l'obra La bruixa de pedra-s'ha encarregat de la crítica culinària. De l'altra, Alsina -periodista i director de les revistes digitals El Motor de Girona i VDMdedicades al món del motor- ha provat i ha comentat les característiques tècniques dels diversos models de cotxes que apareixen a la guia.

Característiques de la guia
La nova edició té una vuitantena de pàgines i una mida quadrada de format reduït (21x21 centímetres). A més, inclou fotografies de tots els models de cotxe, així com de l'entorn dels diversos restaurants i d'alguns dels seus plats.
Els locals que es proposen, o bé tenen algun certificat de qualitat (com les estrelles Michelin o el Diploma Turístic de la Generalitat de Catalunya), o bé formen part d'hotels de quatre o cinc estrelles. Per exemple, hi podem trobar establiments tals com el Massana de Girona, Ca l'Enric de la Vall de Bianya o Les Magnòlies d'Arbúcies.
Fañanàs no solament fa una crítica dels diversos plats que tasta sinó que al seu torn també descriu els llocs que visita, sigui la seva història o sigui l'equip de professionals que formen la cuina. A més a més, tots els locals se situen a les comarques gironines.
Quant a la proposta automobilística, a pesar que tots els cotxes que proposa Alsina posseeixen unes prestacions tècniques modernes, la selecció és més heterogènia, atès que mentre que s'hi poden trobar marques de gamma alta com el Porsche, Audi o BMW, també n'hi ha de gammes més mitjanes com Opel o Honda.
La nova edició d'aquesta guia, en paraules de la presentació, consisteix en "la síntesi del plaer i dels sentits, el lligam comunicatiu que explica i valora amb paraules i imatges uns determinats models de les marques més reconegudes del mercat, alhora que els posa en relació amb els establiments de restauració de casa nostra de tal manera que l'un valora l'altre i ambdós s'acaben complementant".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema