Les grans immobiliàries, a través del grup G-14, han sol·licitat al Govern mesures que ajudin a reestructurar i redimensionar "de forma més eficient" el sector mitjançant integracions i fusions entre les empreses. Les companyies del ram demanen que les operacions de fusió i compraventa d'immobiliàries quedin exentes de l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats que actualment forma part d'aquestes transaccions.

Les immobiliàries consideren una "injusta discriminació" respecte a altres sectors el fet que una empresa o un inversor que agafi més d'un 50% del capital d'empresa immobiliària hagi d'abonar en concepte d'aquest impost l'import equivalent al 7% del valor total dels actius de la firma comprada.

L'aplicació d'aquest impost, que no s'aplica a operacions corporatives entre empreses d'altres sectors, "encareix de tal manera aquestes operacions, que a la pràctica les converteix en pràcticament impossibles i prohibities", segons va declarar una font pertanyent al sector.

Aquestes mateixes fonts, consideren que l'existència d'aquesta taxa competència de les comunitats autònomes, ha impedit fusions que haurien "permès un ajustament menys traumàtic en el sector, donat que haurien evitat la desaparició i el concurs d'algunes empreses, i el seu conseqüent impacte en el món laboral".

Les immobiliàries demanen que aquest impost es suprimeixi per les operacions corporatives, no per la resta d'operacions de compra i venta dactes immobiliaris puntuals. Així, argumenten que els governs regionals no estan registrant cap ingrés amb aquest taxa, ja que no s'estan donant fusions.