UP critica que encara s´ha de pagar 5 MEUR als propietaris gironins expropiats pel TAV

El sindicat convoca una concentració de protesta a Figueres coincidint amb la inauguració de la línia d'alta velocitat

 18:25  

ACN El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha criticat que es posi en marxa el TAV al seu pas per les comarques gironines quan Adif encara té pendent de pagar 5 MEUR als afectats per les expropiacions. Per exigir a Adif aquest pagament, el sindicat ha convocat una concentració de protesta per dimarts al matí a l'aparcament del supermercat Esclat de Figueres. El sindicat recorda que en el moment de formalitzar l'ocupació de les finques, l'any 2008 i 2009, es van signar acords mutus i que encara hi ha afectats que no han cobrat. A més, denuncia que Adif va ampliar els terrenys expropiats a alguns propietaris i, segons UP, pretén pagar-los la meitat que per les terres que es van ocupar inicialment.

Unió de Pagesos ha convocat per dimarts, coincidint amb la inauguració oficial del TAV al seu pas per les comarques gironines, una concentració de protesta per exigir a Adif que pagui les indemnitzacions que té pendents amb els propietaris afectats per l'alta velocitat. Segons el sindicat, encara resten per pagar 5 MEUR.

Unió de Pagesos reclama a Adif les quantitats dels mutus acords que es van signar en el moment d'ocupació de les finques afectades del tram Pontós-Figueres (any 2008-2009) i també que es pagui el mateix a aquelles persones a les quals han ampliat terrenys expropiats un cop s'ha refet el projecte.

Segons el coordinador territorial del sindicat a Girona, Xavier Frigola, el projecte original es va refer perquè calia expropiar més terres a alguns propietaris dels trams Sant Julià de Ramis-Cornellà del Terri, Cornellà del Terri-Pontós i Pontós-Figueres. Segons Frigola, Adif vol pagar a aquests propietaris la meitat que als que va expropiar fa tres anys.

Segons UP, aquests propietaris han demanat diverses vegades a Adif que regularitzi la situació per poder cobrar per la superfície ampliada les mateixes indemnitzacions que per la inicial.

El sindicat ha recordat que el retard en aquests pagaments provocarà que el govern estatal hagi de pagar interessos de demora que poden suposar fins a un 50% del total de les indemnitzacions.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema