Els nous horaris de les terrasses de Girona permetran que, en algunes zones, l'horari d'obertura sigui més llarg que en altres ciutats catalanes de característiques similars. A algunes de les principals ciutats catalanes, l'horari màxim de tancament és la una de la matinada excepte en els caps de setmana d'estiu, quan poden allargar fins a dos quarts de dues o fins i tot les dues. A Girona, la zona C (que ocupa bona part de la ciutat) permetrà tenir obert fins a dos quarts de dues els divendres, dissabtes i vigílies de festius durant tot l'any, independentment de quina sigui la temporada de l'any.

Igual que ha succeït a Girona, la regulació de les terrasses ha estat un tema de de debat a diferents municipis catalans al llarg dels darrers mesos. A Barcelona, per exemple, l'Ajuntament està treballant en una Ordenança de Terrasses que permeti homogeneitzar l'horari de totes les terrasses del municipi, ja que en aquest moment es regeixen per 17 normatives diferents en funció dels districtes. La proposta de la qual parteix la ciutat comtal és més restrictiva que la de Girona: de diumenge a dijous podran estar obertes fins a les dotze de la nit, mentre que els divendres i vigílies de festius haurien de tancar, com a molt tard, a la una. Malgrat que hi podrà haver algunes excepcions, la idea és que aquestes es localitzin en punts molt concrets.

L'Ajuntament de Tarragona, d'altra banda, va decidir regular l'horari de terrasses a finals de l'any passat, i va decidir dividir-lo en dos períodes: el d'hivern, en què les terrasses han de tancar a dos quarts d'una el cap de setmana, i estiu (del 15 de maig al 31 d'octubre), que poden estar obertes fins a les dotze i el cap de setmana fins a la una. Tot i això, en dates assenyalades -com ara ponts, festius i vigílies, Setmana Santa, Carnestoltes i caps de setmana del 23 de juny al 24 de setembre- es podrà allargar fins a la una o les dues. És a dir, que el que a Tarragona serà l'excepció, a la zona C de Girona serà la regla.

Una situació similar es dóna a Manresa: entre el 23 de juny i l'11 de setembre, les terrasses poden estar obertes fins a dos quarts de dues de la matinada, mentre que durant la resta de l'any s'ha de tancar, com a molt tard, a la una. I el mateix passa a Vic: mentre que a l'hivern hauran de tancar a la una, els caps de setmana d'estiu podran allargar-se fins a les dues.

Finalment, a Lleida, l'ordenança és similar a la de Girona, ja que les terrasses han de tancar abans de mitjanit entre setmana, mentre que divendres, dissabtes i vigílies de festius podran romandre obertes fins a dos quarts de dues.