L'Ajuntament de Girona ha pagat ja 59.710 euros als afectats per les obres del TAV a l'entorn del Parc Central. Aquest pagament correspon a la petició que van fer 144 persones en el període que havia marcat l'equip de govern gironí.

A més a més, està previst pagar properament a 171 persones més que també van sol·licitar els diners i que l'Ajuntament ha admès a tramit. Aquesta segona tanda de pagaments sumarà 50.246 euros més. En total, seran 109.956 euros segons ha indicat la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas.

L'equip de govern havia reservat uns 352.000 euros per fer front a aquests ajuts. El govern local fins i tot va convocar una roda de premsa i va allargar el termini de temps per demanar els ajuts en constatar que no hi havia massa demanda. Segons el mapa d'immobles afectats, hi havia fins a 1.492 possibles afectats.

De fet, literalment no es poden considerar pagaments, sinó retorn de diners.En concret, és una subvenció consistent en l'atorgament a les persones propietàries dels immobles de la zona d'una quantitat equivalent a un percentatge de l'IBI (Impost de Béns Immobles) corresponent a l'any 2012.

Per a l'atorgament de la subvenció s'estableixen dues categories d'afectació. Hi havia la zona més propera a les obres, on l'import de la subvenció era del 90% de l'IBI. En aquesta àrea s'hi incloïen habitatges del carrer Bisbe Sivilla, Avinguda Sant Narcís, Plaça d'Europa i un tram del carrer Gironella.

A l'àrea una mica més allunyada del Parc Central, però també amb dret a subvenció, la subvenció era 50% de l'IBI. Es tracta de la zonaper on hi van passar els camions,com ara el carrer Manel Bonmatí, un tram del carrer Mare de Déu del Remei, un tram de l'Avinguda Sant Narcís, el carrer Oviedo i un tram de la Carrera Santa Coloma.