Els veïns de Sant Pau es mostren insatisfets amb el reasfaltatge al voltant de l'església

Diuen que sembla una "carretera" però Ribas els demana que esperin a què s'acabi l'obra

10.02.2015 | 07:49
Els veïns de Sant Pau es queixen que l´asfaltat que envolta l´església sembla d´una "autopista".

Els veïns de Sant Pau no acaben d'estar satisfets amb al reforma de l'asfalt que envolta l'església i la pista esportiva, que l'Ajuntament de Girona ha dut a terme durant les últimes setmanes. "Ens sembla que és un pedaç, perquè econòmicament no hi havia diners per fer més. És cert que abans estava molt malmès i ple d'esquerdes, però ara ha passat a ser un circuït urbà, com una carretera", assenyalen des de l'associació de veïns, que admenten que han rebut diverses queixes dels habitants del barri. Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas (CiU), recorda que l'obra encara no està acabada (falta instal·lar el mobiliari urbà) i emplaça els veïns a esperar a què estigui finalitzada per valorar-la.

De fet, van ser els propis veïns els que van demanar a l'Ajuntament que arranjés el terra que envolta l'església i la pista, ja que estava fet malbé i fins i tot tenia un punt de perillositat. Per això, el consistori va decidir arreglar l'asfaltge i substituir la grava vermella que hi havia fins llavors per un nou asfaltatge. A més a més, també té previst col·locar nou mobiliari urbà, com ara bancs i jardineres. Finalment, els treballs també han servit per suprimir les barreres arquitectòniques. El pressupost de les obres és de 42.224,36 euros (IVA inclòs) i han estat realitzades per l'empresa Construccions Fusté, SA.

Els veïns de la zona, tanmateix, no estan massa satisfets amb el resultat, al considerar que ha quedat asfaltat com una "carretera" i que no dóna sensació de plaça. A més, alguns assenyalen que els escocells dels arbres estan "mal acabats" i que a la nit hi ha poca llum. Cal tenir en compte que es tracta un dels centres neuràlgics del barri, ja que s'hi troba la gent que va a missa i la canalla que juga a la pista.
El principal problema amb què es troben des de l'associació, assenyalen, és que l'Ajuntament no els ha tingut en compte a l'hora de dissenyar el projecte: "Mai ens han ensenyat cap projecte ni ens han preguntat què volíem", asseguren. Per això, malgrat que diversos veïns els han manifestat la seva disconformitat amb el resultat, expliquen que ells no hi han pogut intervenir, perquè no han tingut l'oportunitat d'expressar-se i l'Ajuntament "ho ha fet tot pel seu compte". "De fet, a hores d'ara no sabem exactament quins són els acabats que tenen previstos", indiquen.
Els treballs ja estan gairebé finalitzats, però encara falta instal·lar les jardineres i els bancs. Per aquest motiu, Ribas, a qui també han arribat algunes queixes, ha demanat als veïns que s'esperin a veure el resultat final abans de valorar-ho. La voluntat del consistori és que aquest nou mobiliari urbà pugui oferir una àrea d'estada, espera, confluència, pas i activitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema