L´Ajuntament de Girona ha aprovat l´adjudicació de la contractació de les obres de condicionament de la planta baixa al local número 1 de la plaça Jordi de Sant Jordi, que s´ha de destinar a espai cívic i casal de jubilats del barri que actualment està en un local al carrer Grober que es lloga a Caixabank. Els usuaris havien de deixar l'espai ja fa molts mesos i hi va haver diferents reunions fins que l'Ajuntament i l'entitat bancària van arribar a un acord de lloguer. Inicialment, s'havien de traslladar a l'edifici del Molí, al carrer Santa Clara, però quan ja havien començat les obres, l'empresa va fer fallida i el consistori es va plantejar l'ubicació i l'ús de l'equipament, que finalment es destinarà als serveis economics de l'Ajuntament. Al nou edifici també s'hi preveu ubicarel local de l´Associació de Veïns del Mercadal.

La primera intervenció consisteix exclusivament a adequar la planta baixa de l´edifici i es preveu que les obres s´iniciïn d´aquí 15 dies i que s´executin en el termini d´un mes. Amb aquesta actuació, es convertirà l´espai per destinar-lo a diferents zones: una sala àmplia i diàfana a l´estada de la gent gran, una sala d´actes, un petit espai de cafeteria, despatxos i lavabos. L´adjudicació s´ha fet amb l´empresa Serveis i Reformes 1973 SL per un import total de 41.391,24 euros (IVA inclòs).

El tinent d´alcalde i regidor d´Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que amb les accions d´aquesta primera fase "el nostre objectiu és assegurar que aquesta primavera ja es pugui obrir el local perquè la gent gran del barri en pugui fer ús i en pugui gaudir". La segona fase, que servirà per adequar el primer pis de l´edifici, es portarà a terme més endavant.

L´Ajuntament de Girona farà ús de les instal·lacions d´acord amb un conveni establert amb la Universitat de Girona i aprovat en el Ple de l´11 de juliol del 2016.