A ulls de la majoria, durant molts mesos, no poder pagar la hipoteca era culpa del comprador. Del boig que s'havia comprat un pis sense tenir prou per pagar. I eren irresponsables els que per no quedar-se a dormir sota un pont ocupaven pisos buits. Des de fa setmanes, els crits de les manifestacions s'han convertit per fi en un rumor que ha arribat a la política. L'advocada general del Tribunal de Justícia de la UE, Juliane Kokott, va dictaminar que la llei espanyola de desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no garanteix una protecció eficaç dels consumidors enfront de possibles clàusules contractuals abusives en les hipoteques.

La crisi econòmica fa anys que no és només una bombolla immobiliària que va esclatar. No és només un model econòmic errat. Ni el problema d'una sèrie de governs que no saben rectificar. És un error col·lectiu que ens ha portat a defensar les injustícies perquè ho deia la llei.

En essència, Kokott ara ve a dir el que la majoria pensa: les lleis són per governar l'home i no poden estar per sobre de l'home. I menys, si la legislació només perpetua la misèria.