Quatre actuacions impulsades per l'Ajuntament de Blanes han estat escollides pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals. Des d'aquest organisme s'ha valorat que són una aportació innovadora i de qualitat, i a més a més es considera que poden servir de referència per a d'altres ajuntaments o entitats locals, han informat fonts de l'Ajuntament selvatà.

Un dels projectes distingit és la Consulta Popular que l'Ajuntament va impulsar sobre la prolongació de l'autopista C-32 entre Blanes, Tordera i Lloret com a pràctica significativa de Participació Ciutadana en un Procés Participatiu.

Els altres tres projectes de Blanes els ha impulsat la Biblioteca Comarcal: Biblioteca Jove. Participació de joves en la gestió de la sala d'estudis; De la Biblioteca a Casa. Projecte de préstec a domicili; i Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. Cooperació entre la biblioteca i les entitats.