Queden molts supervivents, al Llagostera, d'aquella eliminatòria d'ascens a Segona Divisió A del dissabte 21 de juny del 2014 entre els blaugranes i el Nàstic. En concret són nou: Jordi Masó, Aimar, Jordi López, Eloy Gila, Tito, Pitu, Enric Pi, Moragón i Ratti. Aquell dia en un Municipal de Llagostera ple fins la bandera amb 2,300 espectadors, els del Gironès van superar als tarragonins per 3 a 1. Dos dels actuals jugadors del Llagostera van fer un gol, Eloy Gila va obrir la llauna (min.29) i Jordi López va situar el 2 a 0 al minut 47. El jugador del Nàstic Marcos de la Espada situava el 2 a 1 que empatava l'eliminatòria però l'heroi dels blaugrana, Nuha, ara cedit a l'Elx Il·licità, feia el definitiu 3 a 1 a l'inici de la pròrroga. A Tarragona volen revenja com ho expressen mitjançant la campanya del Venvinguts amb amb la ve baixa de Vendetta.

«"bviament tinc un record molt bo d'aquell partit perquè ens va donar l'ascens a Segona A, hi va haver molt d'enrenou extraesportiu però al final tot això ho hem de deixar de banda», explicava ahir després de l'entrenament Jordi López. El migcampista del Llagostera és conscient que a Tarragona aquella eliminació encara cou i per això va dir que «sembla que volen escalfar una mica l'ambient», tot i que es va afanyar a deixar clar que «això és cosa seva perquè a Llagostera ens centrem únicament a guanyar el partit i l'enrenou que el facin ells».

Sobre la campanya de Venvinguts Jordi López va dir que «això no porta enlloc perquè aquestes coses al final tenen poc a veure amb l'esport i nosaltres ens en volem mantenir al marge i no entrar en aquesta guerra». El futbolista blaugrana, autor d'un gol en el partit de l'ascens, va explicar que «va ser molt especial per mi i per al club perquè significava fer el salt al món professional i s'enfrontaven un gran contra un petit. Aquell dia crec que la i·lusió de tot un poble va ser clau per assolir l'ascens».

Ideal per guanyar a fora

«Sí, per descomptat, però no perquè sigui el Nàstic ni per venjances de cap tipus simplement perquè necessitem sumar fora de casa sigui el rival que sigui», responia el migcampista quan se li va preguntar si el Nou Estadi de Tarragona era l'escenari ideal per trencar l'alarmant sequera com a visitants (un punt). Per altra banda també admetia que al vestidor, els jugadors que van viure aquella fase d'ascens, «n'hem parlat perquè encara en som molts a l'equip d'aquella eliminatòria i en guardem un bon record però la nostra opinió ens la guardem al vestidor i únicament la nostra atenció és la de guanyar».

Un altre dels supervivents és Pitu Comadevall. Segons el saltenc «l'eliminatòria se'ns va posar molt de cara amb el gol de Sellarés al seu camp però ells van remuntar fins guanyar-nos 2 a 1 en l'anada. Després a casa amb l'1 a 0 de l'Eloy Gila ja passàvem l'eliminatòria, però ells, amb un gol de Marcos, de penal, van fer el 2-1 i tot es va complicar. I això que ells jugaven amb un home menys. Sort que a la pròrroga el gol de Nuha ens va donar molta vida i crec que vam ser justos guanyadors».

Pitu afegia que «desgraciadament aquella derrota encara els cou a Tarragona, ells no van encaixar bé el no pujar i es van produir fets que en el món del futbol no haurien de passar mai. Fa gairebé dos anys d'aquell partit i nosaltres en guardem un bon record perquè vam pujar de categoria i tot allò extraesportiu ho tenim oblidat». El saltenc no amaga que «ens espera un ambient bastant calent perquè amb el cartell de Venvinguts i les declaracions del president del Nàstic estàn escalfant el partit més del necessari i hauríen de recordar que només es tracta d'un partit de futbol. Aquell mes de juny del 2014 tots dos equips volíem estar a Segona A i ara hi som, a més som dos clubs catalans, crec que els jugadors ens hem de centrar en la pilota i oblidar-nos de tot allò extraesportiu. A més, encara no hem guanyat fora de casa i el millor escenari per fer-ho seria a Tarragona».

Seguint sobre la campanya promocional del partit, el migcampista de Salt va dir que «jo penso que ells ho fan perquè l'afició vagi al camp i doni suport a l'equip, ells sabran els motius però jo prefereixo centrar-me en el partit. Per al jugador, però, és una motivació extra perquè veure un camp ple i que l'afició rival et digui de tot, a vegades t'activa més, crec que en ocasions trobar-te amb un ambient hostil és una motivació més i un punt a favor per al jugador». Sobre la rebuda que espera a Querol (ara al Llagostera i jugador del Nàstic en aquella promoció) va dir que «hauria de ser exquisida, és un gran jugador, ho va donar tot per la samarreta del Nàstic i només li poden estar agraïts».