Pagesos francesos del préssec han bloquejat i han buidat avui diversos camions espanyols a prop de la frontera amb Perpinyà per protestar contra el baix preu de les importacions de fruita, ha informat a Efe el president de la Cambra d'Agricultura del departament de Pirineus Orientals, Michel Guallar.

Un centenar de pagesos han impedit el pas per l'autopista de Perpinyà sud des de primera hora del matí, travessant a la carretera diversos camions carregats amb unes 100 tones de préssecs.

Els pagesos francesos protesten perquè no aconsegueixen vendre la seva producció a França ni a l'estranger, mentre que els espanyols comercialitzen els seus productes amb marges que els seus competidors gals consideren "competència deslleial" perquè fan caure els preus a tot Europa.

"Vull desmitificar que es tracti de França contra Espanya. No tenim res contra els productors espanyols, però no entenem com és possible, què els queda als productors i com ho fan per viure, encara que els salaris siguin més baixos a Espanya", ha dit Guallar.

L'objectiu de la protesta és "cridar l'atenció dels polítics", ha afegit.

La manifestació ha respost a la crida de la Federació Departamental de Sindicats d'Explotacions Agrícoles (FEDESA) i del sindicat Joves Pagesos contra els camions del país veí, que havien de lliurar la seva mercaderia a França.

Els manifestants, que han buidat almenys dos dels camions bloquejats i han ruixat la càrrega de gasoil per inutilitzar la fruita, consideren que els productors espanyols incorren en "dúmping" en exportar la seva mercaderia a un preu tan baix que fa impossible que els seus competidors francesos puguin vendre les seves fruites a Bèlgica i Alemanya.