L'Audiència de Girona va començar ahir el judici pel crim de Colera del març del 2014, en el qual un jove va morir assassinat a ganivetades. Al matí es va triar el jurat popular, tot i que a la tarda hi va haver una baixa entre les persones escollides. Un dels membres del tribunal, que havia patit un atac d'ansietat en el procés de selecció, va deixar de formar-ne part per indicació d'un forense. El metge va considerar que aquesta persona no estava en condicions per seguir dins el jurat popular, de manera que el president del tribunal va decidir que la primera suplent ocupés el seu lloc.

Els acusats d'haver participat en aquest crim són quatre persones, un home i tres dones, que s'enfronten -segons la petició de la fiscalia- a penes d'entre 25 i tres anys de presó. El fiscal del cas, Enrique Barata, va exposar ahir davant el jurat popular que la víctima «va morir brutalment només per haver començat una relació sentimental amb una noia». Barata va valorar que el suposat autor material del crim, Marlon Roberto C. P., va actuar «per una qüestió de gelosia», perquè «no suportava» que la seva exparella hagués començat una nova relació amb la víctima.

En canvi, l'advocat del principal acusat, Sergio Noguero, defensa que Marlon Roberto C. P. va matar el jove després d'una baralla. Pel que fa a les tres altres persones que també s'asseuen al banc dels acusats, els seus advocats -Joaquim Bech de Careda, Toni Quera i Núria Navarro- consideren que les suposades implicades no sabien què passaria el dia del crim i que van ajudar Marlon Roberto C. P. a destruir proves (es va calar foc al cadàver de la víctima) o a fugir perquè sentien por.

Per la seva part, la fiscalia valora que dues de les dones es van posar d'acord amb el principal acusat per perpetrar el crim i que totes tres tenien coneixement de l'assassinat comès, a part de col·laborar amb el suposat autor material.

El judici pel crim de Colera seguirà tota aquesta setmana a l'Audiència de Girona amb les declaracions dels testimonis, els equips d'emergència, els investigadors i els pèrits. Pel que fa als acusats, es preveu que declarin a la recta final del judici, el proper dilluns, abans que s'entregui l'objecte del veredicte al jurat popular, que aleshores es retirarà a deliberar.