L'Escala en alerta pels botellons a les platges amb mig miler de persones

L'alcalde insta a la Generalitat que prengui les accions necessàries a les poblacions que no tenen toc de queda

L'alcalde, al centre, amb els responsables de Mossos i Policia Local.

L'alcalde, al centre, amb els responsables de Mossos i Policia Local. / Ajuntament de l'Escala

Carme Vilà

Carme Vilà

L'Ajuntament de l'Escala demana la Generalitat que prengui les accions necessàries per evitar els botellons a les poblacions que no tenen toc de queda després que aquest cap de setmana fins a mit miler de persones s'hagin aplegat a les platges.

L'alcalde, Víctor Puga, insta a prendre mesures perquè no es converteixin en punts de trobada de joves de tot l'entorn per fer trobades a les platges.

Aquesta no és una qüestió tant d’ordre públic com de salut pública, ja que no serveix de res que es faci toc de queda nocturn en un municipi, si després la gent pot anar al poble veí i no s’evita d’aquesta manera la propagació del virus que es volia evitar”, lamenta l’alcalde de l’Escala, després de la situació viscuda el cap de setmana.

L’alcalde de l’Escala s’ha reunit aquest matí amb responsables de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra per analitzar la situació i demana més efectius policials a la Generalitat per tal de poder fer front a aquesta situació.

El que no pot ser és que es faci tancar els comerços a les 22h en plena temporada turística, quan defensem que són espais segurs, i que després no poguem actuar davant els botellons que s’allarguen fins les 6 de la matinada, que són un autèntic perill per a la salut pública -i que podrien derivar en problemes d’ordre públic- i que a més embruten de forma considerable les platges i l’espai públic”, exposa Víctor Puga, que ha posat aquesta qüestió en coneixement dels departaments d’Interior i de Salut.

Demanem una regulació que eviti aquesta situació i si això no pot ser, que tots els municipis estem en iguals condicions”, indica l’alcalde de l’Escala