Els Mossos d’Esquadra, el 17 d’agost, van desmantellar una plantació de marihuana que ocupava 5.000 metres quadrats ubicada en un paratge d’alta muntanya a Albanyà, a cinc quilòmetres de la carretera asfaltada i on només es podia arribar a peu seguint un corriol no senyalitzat.

En un lateral de la plantació es van localitzar tres tendes de campanya i al seu interior els presumptes responsables del cultiu, dos homes de 24 i 31 anys, els quan van quedar detinguts.

A la zona de cultiu, a banda de les tendes, també van localitzar un cobert amb indicis que els arrestats vivien a la plantació, ja que hi havia una petita cuina de gas, molt de menjar emmagatzemat i roba molla estesa. A pocs metres d’aquest primer cobert, els policies van localitzar un segon cobert que feia funcions d’assecador de les plantes recol·lectades.

En total, es van intervenir 2.148 plantes de marihuana i 75 grams de cabdells que estaven en procés de dessecació en el segon cobert. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga intervinguda estaria valorada en més de 600.000 euros. L’endemà de les detencions els arrestats, sense antecedents policials, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.