L'acusat de l'incendi de dilluns a la Jonquera tenia una ordre pendent de detenció

La Policia Local va arrestar-lo quan fugia del lloc de l'incendi

Eva Batlle

Eva Batlle

L'acusat de l'incendi de dilluns a la Jonquera tenia una ordre pendent de detenció.

Aquest home va ser arrestat per la Policia Local de la Jonquera quan sortia de lzona del foc pels volts d'un quart de sis de la tarda. En identificar-lo, segons informa l'ajuntament, van veure que comptava amb un requeriment pendent d'ordre de detenció pendent per un robatori amb força i que constava dins el Banc de Dades de Senyalaments Nacionals (BDSN).

Gràcies a aquesta ràpida actuació dels agents locals, els Mossos d'Esquadra han pogut acusar aquest home, com ja avançava Diari de Girona, de presumpte autor de l'incendi. Finalment, se l'acusa d'un delicte d'incendi. I també del robatori amb força pendent.

Abans d'aquests fets s'havia produït una baralla multitudinària a cops de pedra i pal entre diverses persones a prop del punt de l'incendi. La Policia Nacional es va trobar l'enfrontament i arran dels fets va activar la Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra.

Van detenir cinc joves d'entre 22 i 32 anys com a presumptes autors de delictes de lesions. En paral·lel es va produir l'incendi del carrer nord i va ser quan gràcies a l'actuació de la Policia Local es va arrestar aquest sisè home. S'investiga si ambdós successos estarien relacionats.

"La ràpida actuació de la Policia Local va permetre detenir el presumpte autor d'un incendi i robatori amb força", afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla en un comunicat. També va destacar que la col·laboració entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra va ser clau.