Demanen més de 13 anys de presó a l'acusat de violar una dona de 95 anys a Figueres

El judici s'ha suspès perquè faltaven testimonis

La façana del Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Girona

La façana del Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Girona / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha suspès el judici contra l'acusat de violar una dona de 95 anys a Figueres el gener de 2022. La secció tercera ha decidit ajornar la vista pel pròxim novembre perquè dos testimonis no s'han presentat a la vista.

La fiscalia demana pel processat, que està en presó provisional des del 4 de febrer de l’any passat, 13 anys i 9 mesos de presó per l’agressió sexual, per violació de domicili i per provocar-li lesions. Quan compleixi la tercera part de la pena, vol que se l’expulsi del país i que no pugui tornar fins al cap de 10 anys. També demana que no pugui treballar en feines que impliquin contacte amb menors d’edat durant 17 anys. Pel que fa a la responsabilitat civil, sol·licita que l’indemnitzi amb 30.000 euros per danys morals.

La seva defensa indica que l’acusat va confessar els fets davant les autoritats, i que en el moment que va tenir lloc l’agressió sexual estava intoxicat pel consum de cànnabis, cocaïna i alcohol, i que, per tant, tenia les seves capacitats minvades. Per això, en primer lloc, demana l’absolució, però alternativament proposa que se li apliqui o bé una eximent completa o incompleta per alteració mental, o si no, una atenuant per addicció a substàncies estupefaents.

Els fets van tenir lloc el 21 de gener de l’any passat cap a dos quarts de dotze. Segons recull la fiscalia, l’acusat va accedir il·lícitament a la casa a través de la terrassa per una porta corredissa. La víctima tenia 95 anys, vivia sola i pateix un deteriorament cognitiu «important», segons assegura l’acusació pública. Llavors va abordar-la dins una habitació i va agredir-la sexualment provocant-li diverses lesions vaginals que han requerit una intervenció quirúrgica. A més, la víctima té seqüeles psicològiques compatibles amb una síndrome d’estrès posttraumàtic.