Figueres tanca la plaça Nova Icària durant les nits per fer front a l'incivisme

L'Ajuntament ha pres la mesura per tal de garantir el descans veïnal

La plaça Nova Icària que es tancarà durant les nits.

La plaça Nova Icària que es tancarà durant les nits. / Ajuntament de Figueres

Redacció

L'Ajuntament de Figueres tanca la plaça Nova Icària durant les nits per tal de garantir el descans veïnal i com una mesura per fer front a l'incivisme que havia generat les queixes veïnals.

L'alcalde, Jordi Masquef, es va reunir amb els veïns de l'entorn de la plaça per acordar solucions. Els veïns es queixaven de l'incivisme, especialment durant les nits.

Masquef ha manifestat que "l'incivisme és un dels principals problemes i preocupacions dels barris de Figueres, especialment a l’estiu. Allà on sigui possible actuar amb rapidesa ho farem, perquè fer de Figueres una ciutat on es visqui bé també implica fer front a l’incivisme i cercar mesures que millorin la convivència".

De moment la primera mesura ha estat pactar un horari de tancament des de les del vespre fins a les set el matí durant l'estiu. A l'hivern el tancament s'avançaria a les nou del vespre.

La tasca la realitzaran els serveis municipals de l'Ajuntament i des del govern confien que sigui una mesura efectiva per millorar el descans veïnal.

El tancament és reivindicació de fa molt de temps dels veïns de la zona, que es queixen i pateixen l’incivisme en aquesta plaça.