Mor la motorista que estava a l'UCI del Trueta per l'accident mortal de Palau-saverdera

El conductor causant de l'accident detingut pels Mossos va quedar lliure després de passar davant del jutge però li ha retirat el carnet de conduir i s'haurà de presentar periòdicament al jutjat

L'ocupant de la moto va perdre la vida el mateix dia dels fets i la conductora va resultar crítica

Els serveis d'emergència, al lloc de l'accident de trànsit de Palau-saverdera.

Els serveis d'emergència, al lloc de l'accident de trànsit de Palau-saverdera. / Anti-Radars Garrotxa

Eva Batlle

Eva Batlle

Ha mort la motorista de 48 anys que estava ingressada a l'UCI de l'hospital Josep Trueta arran de l'accident de trànsit mortal de dilluns a Palau-saverdera.

Va perdre la vida aquest dijous al centre sanitari i després de no poder superar les ferides del sinistre viari que la van deixar en estat crític, segons confirmen des de l'hospital.

En aquest accident de trànsit cal recordar que va morir l'altre ocupant del vehicle de dues rodes en el lloc dels fets, un ciutadà francès de 53 anys.

En el xoc mortal de la GI-610 s'hi van veure implicats un cotxe i una moto. La dona que ahir va morir a l'hospital era qui conduïa la motocicleta.

De les primeres indagacions de les causes de l'accident de trànsit, s'apunta que el cotxe hauria comès una infracció de trànsit a Palau-saverdera. No s'hauria aturat en un senyal i hauria envestit la motocicleta on anaven dues persones. Per tot això, el mateix dia dels fets els Mossos d'Esquadra de Trànsit van arrestar al conductor del turisme.

Lliure però sense carnet

Es tracta d'un home de 73 anys a qui acusen de ser presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit, un d'homicidi imprudent i un de lesions greus.

El conductor arrestat va passar el dimarts 18 de juliol a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, en funcions de guàrdia. El magistrat va acordar la seva llibertat provisional però va prendre mesures cautelars: li ha retirat el carnet de conduir i haurà de presentar-se periòdicament al jutjat.

La causa està oberta per delicte d'homicidi imprudent. La causa s'enviarà al jutjat d'instrucció número 3 que és el competent per seguir amb la instrucció del cas, tal com confirmen des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Aquesta és la novena motorista que ha perdut la vida a les carreteres de Girona des de principis d'any. Tot i això no figurarà en el llistat oficial perquè Trànsit comptabilitza les morts fins a les 24 hores i aquesta va produir-se ahir dijous per tant, quatre dies després del sinistre viari.

Aquest col·lectiu com asseguren les autoritats de Trànsit preocupa perquè està patint moltes baixes enguany. A la província de Girona per exemple, les vuit defuncions respresenten el 61% del total, que són 13 en global.

Subscriu-te per seguir llegint