Un operatiu a Roses intervé més de 3800 articles en una furgoneta i sis turismes destinats al "top manta"

En l'actuació han participat una vintena d'agents de la Policia Local de Roses, la de Castelló i els Mossos d'Esquadra

El material comissat fins a dia d'avui aquest estiu ja supera la tona

Part del material comissat dimecres.

Part del material comissat dimecres. / ajuntament de Roses

Carme Vilà

Carme Vilà

Un operatiu conjunt entre la Policia Local de Roses, la de Castelló d'Empúries i els Mossos d'Esquadra va permetre comissar el 2 d'agost, 3884 articles que estaven a punt per vendre's al "top manta" de Roses situat al passeig de Santa Margarida. El material es transportava en una furgoneta i sis turismes.

L'operatiu ha estat el resultat de la investigació prèvia per detectar els moviments dels venedors. Van participar-hi una vintena d'agents i és fruit dels acords de col·laboració adquirits durant la Junta Local de Seguretat celebrada el passat mes de juny a Roses.

Amb el resultat d’aquesta actuació, el nombre d’articles confiscats aquesta temporada a Roses sobrepassen ja la tona de material.

Durant les darreres setmanes es va portar a terme un control exhaustiu dels manters, controlant com arribaven els articles que es posaven a la venda i es va planificar l'operatiu per dimecres.

Una furgoneta i sis turismes

Es va intervenir una furgoneta i sis turismes, que contenien el material per a la seva distribució entre els venedors il·legals. D’aquesta manera, es van aconseguir decomissar, just abans de la seva arribada al circuit comercial, un total de 3.884 articles (majoritàriament falsificacions de conegudes marques comercials de sabates, samarretes, equipacions esportives, bosses, ulleres de sol...)  

"Les operacions respecte l'any passat s'han incrementat i ja se supera la tona de material comissat"

Olga Simarro

— Regidora de Seguretat

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, ha remarcat que "aquesta operació és una de les més importants realitzades fins a la data, no només per la quantitat de productes confiscats, sinó perquè representa un pas endavant en la col·laboració entre els diferents cossos policials tal com es va afirmar a l'última Junta de Seguretat"

Simarro fa una valoració molt positiva de la temporada "en què les actuacions respecte a l’any passat s’estan incrementant notablement i en què ja s’ha superat la tona d’articles decomissats".

Els venedors ambulants van ser identificats i s’aixecà l’acta per venda il·legal corresponent, mentre que el material decomissat ha estat traslladat a un magatzem de les dependències policials, on es mantindrà fins a la finalització dels procediments legals necessaris per a la seva destrucció definitiva. 

L'equip de govern de Roses va decidir incrementar aquest any la pressió per intentar reduir la presència dels "top manta" amb la implicació dels diferents cossos policials. L'alcalde, Josep Maria Martínez, demanava més "contundència".

Els manters se situen un any més al passeig marítim de Santa Margarida. A diferència d'altres anys la procedència dels venedors és diversa i no d'un únic país d'origen.

Els manters aquest juliol al passeig marítim.

Els manters aquest juliol al passeig marítim. / Eduard Martí