L’Associació de Veïns Cendrassos espera resoldre l’embargament del local del barri després de l’estiu

L’Ajuntament de Figueres tenia un conveni de cessió amb la propietat

Una activitat celebrada enguany al centre cívic dels Cendrassos

Una activitat celebrada enguany al centre cívic dels Cendrassos / Santi Coll

Santi Coll/Empordà.info

L’Associació de Veïns dels Cendrassos de Figueres està inquieta davant la possibilitat real de perdre el local social del barri. L’immoble està situat en el carrer que dona nom a l’entitat i, sobre ell, hi ha una ordre judicial d’embargament que acabarà en judici si abans no es troba una solució viable.

L’alarma va saltar abans de les passades eleccions municipals, quan era previst que, com en anteriors ocasions, el local servís com a col·legi electoral. Només la ràpida actuació de la junta de l’Associació de Veïns va impedir que un jutjat figuerenc fes efectiva una execució hipotecària que afecta l’immoble.

A instàncies del Banc de Santander i, per extensió, la Sarebel jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 va tirar endavant una ordre de llançament el 25 d’abril sobre aquest local. En tenir-ne coneixement, el 5 de maig, l’Associació de Veïns, es va personar directament al jutjat per aturar el fet, aportant el conveni d’ús de l’immoble per part de l’Ajuntament i advertint que es tractava d’un local electoral escollit pel mateix consistori. També ho va notificar per escrit, sense obtenir resposta municipal. El consistori té un conveni de cessió amb la propietat de l’immoble. «Sort va haver-hi que, amb aquesta compareixença, vam endarrerir aquesta execució. A posteriori, ens haurem de presentar personalment quan hi hagi judici, sense poder demanar un advocat d’ofici en ser una associació», explica la junta que presideix Pere Giró.

Per evitar enrenous, l’Ajuntament va decidir suprimir el local dels Cendrassos com a seu electoral i, a les passades generals del 23 de juliol, els veïns de la zona van anar a votar al gimnàs del col·legi Parc de les Aigües. L’Associació ha mantingut converses informals amb el nou govern amb la intenció «de seure i parlar seriosament del tema, després de les vacances d’estiu, perquè correm el perill de quedar-nos fora. Tenim temps fins al maig de l’any vinent, quan és previst que es faci el judici».

La voluntat de l’entitat veïnal és «arreglar aquesta situació irregular per a poder disposar d’un local social estable, sigui aquest o sigui un altre, sempre dins del nostre barri».